Tofu se zeleninou

Tofu se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 2.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 125 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krájení na nudličky, rychlé prosmažení za stálého míchání a zahuštění škrobem, takto připravovaná jídla jsou už dávno známá po celém světě. Snadno je připravíte také doma.

Suroviny

tofu 150 g
např. česnekové
pekingské zelí 100 g
paprika 1 ks
zelená
mrkev 2 ks
žampiony 100 g
jidášovo ucho 100 g
nebo šiitake, předem namočené
rostlinný olej 5 PL
(sojový / arašídový)
česnek 3 stroužky
oloupané, pokrájené
škrob 2 ČL
kukuřičný
klíčky 100 g
krupicový cukr 4 PL
přírodní
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
sezamový olej
na zakápnutí

1 Tofu pokrájejte na kostky, očištěnou zeleninu i houby na co nejjemnější nudličky.

2 V silnostěnné pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte česnek. Vsypte zeleninu i houby a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, zalijte škrobem rozmíchaným v troše vody a nechte přejít varem.

3 Vložte kostky tofu a klíčky, promíchejte a dále nevařte. Zakápněte sezamovým olejem a ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Chutné rizoto na oběd i na večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto na oběd i na večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...
5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...

Obchod Apetit