Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tofu se zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.5/5 Počet hodnocení: 17
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1364 kcal
Bílkoviny 32 g
Sacharidy 125 g
Tuky 81 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krájení na nudličky, rychlé prosmažení za stálého míchání a zahuštění škrobem, takto připravovaná jídla jsou už dávno známá po celém světě. Snadno je připravíte také doma.

Suroviny

tofu 150 g
např. česnekové
zelená
mrkev 2 ks
jidášovo ucho 100 g
nebo šiitake, předem namočené
rostlinný olej 5 PL
(sojový / arašídový)
česnek 3 stroužky
oloupané, pokrájené
škrob 2 ČL
kukuřičný
klíčky 100 g
přírodní
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
sezamový olej
na zakápnutí

Postup

1

Tofu pokrájejte na kostky, očištěnou zeleninu i houby na co nejjemnější nudličky.

2

V silnostěnné pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte česnek. Vsypte zeleninu i houby a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, zalijte škrobem rozmíchaným v troše vody a nechte přejít varem.

3

Vložte kostky tofu a klíčky, promíchejte a dále nevařte. Zakápněte sezamovým olejem a ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/4

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...