Krájení na nudličky, rychlé prosmažení za stálého míchání a zahuštění škrobem, takto připravovaná jídla jsou už dávno známá po celém světě. Snadno je připravíte také doma.
Suroviny
tofu
150
g
např. česnekové
pekingské zelí
100
g
paprika
1
ks
zelená
mrkev
2
ks
žampiony
100
g
jidášovo ucho
100
g
nebo šiitake, předem namočené
rostlinný olej
5
PL
(sojový / arašídový)
česnek
3
stroužky
oloupané, pokrájené
škrob
2
ČL
kukuřičný
klíčky
100
g
krupicový cukr
4
PL
přírodní
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
sezamový olej
na zakápnutí
Postup
1
Tofu pokrájejte na kostky, očištěnou zeleninu i houby na co nejjemnější nudličky.
2
V silnostěnné pánvi nebo ve woku rozehřejte olej a zprudka na něm osmahněte česnek. Vsypte zeleninu i houby a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty. Ochuťte solí, pepřem a cukrem, zalijte škrobem rozmíchaným v troše vody a nechte přejít varem.
3
Vložte kostky tofu a klíčky, promíchejte a dále nevařte. Zakápněte sezamovým olejem a ihned podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- 20 nejlepších jídel z woku(20 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- Když houby nerostou: 50 receptů se žampiony, hlívou, shiitake, jidášovým uchem a s dalšími houbami, které koupíte v obchodě(50 receptů )