Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mexické závitky s fazolemi
Mexické závitky s fazolemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Mexické závitky s fazolemi

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 20 minut Velmi snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3439 kcal
Bílkoviny 125 g
Sacharidy 534 g
Tuky 94 g
Vláknina 93 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lehký oběd do ruky.

Suroviny

olivový olej 1 PL
nasekaná nadrobno
česnek 2 stroužky
nasekaný
červené z konzervy, slité
zralá, pokrájená
velká, nakrájená na plátky
nebo pálivá
sůl
pepř
limetová šťáva
nemusí být
koriandr čerstvý 2 PL
sekaný
pšeničná nebo kukuřičná
ledový salát ½ hlavy
malá, nakrájená na plátky

Postup

1

Rozehřejte olej v pánvi a doměkka opečte cibuli. Přidejte česnek, jednu konzervu fazolí a tři minuty prohřívejte. Pak je vidličkou rozmačkejte na pastu.

2

Přidejte zbývající fazole, rajčata, cuketu, papriku a pět lžic vody. Přikryjte
a deset minut velmi zlehka vařte; občas promíchejte. Jakmile směs zhoustne, ochuťte ji solí, pepřem, limetkovou šťávou a přimíchejte koriandr.

3

Na rozpálené suché pánvi ohřejte tortilly a naplňte je fazolovou směsí, salátem, okurkou a smetanou. Zarolujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...