Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak připravit pečený česnek

česnek
ZDROJ: Unsplash.com
sdílet:

Jeho pronikavá vůně je nezaměnitelná. Pro citlivky máme skvělý tip: štiplavost zmírní tepelná úprava.

Teplem zkrocený česnek se hodí do jídel, která by před ním jinak zděšeně uprchla (znáte třeba česnekovou zmrzlinu?). Část štiplavých látek vyprchá při nakládání či uzení. My vás naučíme česnek péct. Uvidíte, že si ho v této úpravě oblíbíte stejně jako my.

Recept na pečený česnek

Celé paličky česneku překrojte příčně napůl, ale ponechte je neoloupané. Obě řezné strany potřete zlehka olivovým olejem a zabalte do alobalu. Pečte na plechu nebo v menším pekáčku při 200 stupních. Asi za čtvrt hodiny se česnek rozvoní a začne zlátnout. Upečená dužina změkne a dá se ze slupek snadno vymáčknout. Skvělá je na dochucení pomazánek, zálivek, do bramborového pyré nebo jen tak na opečený plátek chleba.

Připravila Jana Kopřivová

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč