Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak servírovat banánový chlebíček? Z banánové „buchty“ můžete několika triky vykouzlit efektní dezert

Veganský banánový chlebíček
ZDROJ: Einfach backen
sdílet:

Banánový chlebíček si získal srdce lidí po celém světě. Je totiž vláčný a má bohatou chuť. Ačkoliv je tradiční podávání v podobě jednoduchých plátků nejčastější, můžete vyzkoušet i kreativnější způsoby zdobení a servírování.

Banánový chlebíček má výhodu, že ho můžete upéct v tradičním chlebíčkovém tvaru či v srnčím hřbetu, v pekáčku i v kulaté dortové formě. V každém případě získáte skvělé pečivo, se kterým dál netřeba nic dělat. Poslouží jako skvělá snídaně i svačina. Další možností je upečený korpus vyšperkovat a podávat ho i při slavnostnějších příležitostech. 

Banánový chlebíček, na grilu, s ovocem či krémem

  • Klasický plátek chlebíčku ozdobte vrstvou italského mascarpone nebo vanilkového krému. Posypat ho můžete čerstvým ovocem, například jahodami, borůvkami nebo malinami.
  • Dva plátky banánového chlíčku můžete použít jako základ pro zajímavý sladký sendvič. Mezi dva plátky chleba přidejte vrstvu arašídového másla, případně ořechového másla a čerstvý banán. Získáte tak rychlou svačinu nebo originální snídani.
  • Plátky chlebíčku skvěle chutnají opečené na pánvi nebo na grilu. Před opékáním je můžete potřít máslem a opéct dozlatova. Moučník tím získá křupavou kůrku a hezky se prohřeje. Můžete ho servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
  • Banán a čokoláda jsou klasická prověřená kombinace. Připravte si jednoduchou čokoládovou polevu z tmavé čokolády a smetany a přelijte jí teplý banánový chlebíček. 
Skryt pre seznam

Banánový chleb v jiné podobě

Připravte elegantní dezert v podobě vrstveného poháru ve sklenici, do kterého přidáte kousky banánového chlebíčku. Doplňte vanilkovým pudinkem nebo krémem, šlehačkou, čerstvým ovocem a posypte třeba praženými oříšky.

Muffin, bábovka i dort

Těsto na banánový chlebíček je lité, proto můžete využít další formy k jeho pečení.

  • Vyzkoušejte těsto nalít do formiček na muffiny nebo cupcake a pečte jako malé dortíky, které zdobte máslovým krémem.
  • Nalijte těsto do formy na bábovku a upečte si banánovou bábovku. O Velikonocích můžete bábovkovou formu vyměnit za formu na beránka. 
  • Když těsto nalijete do kulaté dortové formy, můžete korpus po upečení rozříznout a promazat třeba karamelovým krémem nebo šlehačkou.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...