Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jak servírovat banánový chlebíček? Z banánové „buchty“ můžete několika triky vykouzlit efektní dezert

Veganský banánový chlebíček
ZDROJ: Einfach backen
sdílet:

Banánový chlebíček si získal srdce lidí po celém světě. Je totiž vláčný a má bohatou chuť. Ačkoliv je tradiční podávání v podobě jednoduchých plátků nejčastější, můžete vyzkoušet i kreativnější způsoby zdobení a servírování.

Banánový chlebíček má výhodu, že ho můžete upéct v tradičním chlebíčkovém tvaru či v srnčím hřbetu, v pekáčku i v kulaté dortové formě. V každém případě získáte skvělé pečivo, se kterým dál netřeba nic dělat. Poslouží jako skvělá snídaně i svačina. Další možností je upečený korpus vyšperkovat a podávat ho i při slavnostnějších příležitostech. 

Banánový chlebíček, na grilu, s ovocem či krémem

  • Klasický plátek chlebíčku ozdobte vrstvou italského mascarpone nebo vanilkového krému. Posypat ho můžete čerstvým ovocem, například jahodami, borůvkami nebo malinami.
  • Dva plátky banánového chlíčku můžete použít jako základ pro zajímavý sladký sendvič. Mezi dva plátky chleba přidejte vrstvu arašídového másla, případně ořechového másla a čerstvý banán. Získáte tak rychlou svačinu nebo originální snídani.
  • Plátky chlebíčku skvěle chutnají opečené na pánvi nebo na grilu. Před opékáním je můžete potřít máslem a opéct dozlatova. Moučník tím získá křupavou kůrku a hezky se prohřeje. Můžete ho servírovat s kopečkem vanilkové zmrzliny.
  • Banán a čokoláda jsou klasická prověřená kombinace. Připravte si jednoduchou čokoládovou polevu z tmavé čokolády a smetany a přelijte jí teplý banánový chlebíček. 
Skryt pre seznam

Banánový chleb v jiné podobě

Připravte elegantní dezert v podobě vrstveného poháru ve sklenici, do kterého přidáte kousky banánového chlebíčku. Doplňte vanilkovým pudinkem nebo krémem, šlehačkou, čerstvým ovocem a posypte třeba praženými oříšky.

Muffin, bábovka i dort

Těsto na banánový chlebíček je lité, proto můžete využít další formy k jeho pečení.

  • Vyzkoušejte těsto nalít do formiček na muffiny nebo cupcake a pečte jako malé dortíky, které zdobte máslovým krémem.
  • Nalijte těsto do formy na bábovku a upečte si banánovou bábovku. O Velikonocích můžete bábovkovou formu vyměnit za formu na beránka. 
  • Když těsto nalijete do kulaté dortové formy, můžete korpus po upečení rozříznout a promazat třeba karamelovým krémem nebo šlehačkou.

Zdroje informací: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...