0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

K malinám patří madeira a shery

maliny
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

Vychutnejte si své oblíbené plody léta s těmi nejlepšími drinky! Víme, co pít s malinami, květákem nebo okurkou.

Maliny: madeira

Čerstvé maliny, ale i ty zahalené v mascarpone v tiramisu doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s madeirou nebo shery. Jakmile tuhle ,smrtící‘ kombinaci objevíte, nebudete chtít nic jiného.

Květák: rulandské nebo veltlín

Je libo obalovaný květák nebo květákové placičky? K obojímu si otevřete lehké, jednoduché a nearomatické víno, například rulandské šedé, rulandské bílé nebo veltlínské zelené.

Okurka: veltlín nebo rosé

Pokud budete kombinovat okurky s česnekem, sáhněte po dobrém svěžím víně s kyselinkou, například veltlínu. Podáváte- -li okurky jako součast salátu, nebojte se otevřít láhev kvalitního rosé.

Vyšlo v časopise Apetit.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč