Vychutnejte si své oblíbené plody léta s těmi nejlepšími drinky! Víme, co pít s malinami, květákem nebo okurkou.
Maliny: madeira
Čerstvé maliny, ale i ty zahalené v mascarpone v tiramisu doporučujeme vyzkoušet v kombinaci s madeirou nebo shery. Jakmile tuhle ,smrtící‘ kombinaci objevíte, nebudete chtít nic jiného.
Květák: rulandské nebo veltlín
Je libo obalovaný květák nebo květákové placičky? K obojímu si otevřete lehké, jednoduché a nearomatické víno, například rulandské šedé, rulandské bílé nebo veltlínské zelené.
Okurka: veltlín nebo rosé
Pokud budete kombinovat okurky s česnekem, sáhněte po dobrém svěžím víně s kyselinkou, například veltlínu. Podáváte- -li okurky jako součast salátu, nebojte se otevřít láhev kvalitního rosé.
Vyšlo v časopise Apetit.