0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší pizza do mrazáku

Nejlepší pizza do mrazáku
sdílet:
Redaktorka Darina Sieglová má doma tři hladové krky, a tak když vaří, tak ve velkém a do zásoby, aby doma bylo jídlo i v případech, kdy ona sama doma není. Než aby si kluci kupovali mraženou pizzu nebo platili její dovážku, dělá jim luxusní domácí pizzu do zásoby. Zkuste to taky!

Proč si kupovat mražené pizzy pochybné kvality, nebo dokonce objednávat a platit dovoz, když výroba vlastní pizzy je tak snadná? Navíc se dá uložit do mrazáku a vytáhnout z něj ve chvíli, kdy na ni dostanete chuť. Zamrazovat pizzu do zásoby mě kdysi naučil můj australský kamarád Gavin. Pizzu lovil z mrazáku podle počtu hostů, kteří k němu nečekaně přišli na návštěvu, a dozdobil ji tím, co měl zrovna v lednici a ve špajzu. Každá byla jiná, unikátní, jediná svého druhu, ale hlavně byla horká, křupavá a nemuselo se na ni vůbec čekat. A než se dojedla první, tahal už Gavin z trouby druhou a třetí a čtvrtou… Jeho originální receptury na těsto i sugo, promaštěné od mozzarelly a zacákané od rajčatové omáčky, mám schované dodnes.



Aby byla vaše pizza jako z pravé italské trattorie, potřebujete znát ještě pár dalších triků. Jeden fígl prozradíme už teď, zbylé najdete v březnovém Apetitu: těsto musíte péct minimální dobu v troubě rozehřáté na maximální teplotu. Nesmíte u toho hrát žádnou hru ani telefonovat, stačí totiž chvilka, těsto přepečete, a ono vám pak za trest pořeže koutky a rozdrásá patro. I když v tu chvíli vám to asi bude jedno – radost z vlastní pizzy a z roztaveného sýra a vědomí, že v mrazáku je přídavek, je totiž nade vše!

Jak připravit skvělou pizzu do zásoby, to vám Darina prozradí v březnovém Apetitu.

Autor: Redakce Apetit

Comments

Michaela Pohořalá

Škoda, že tu tení článek o pizze z 03/2013. Hledám a nenacházím. Škoda. Konečně po 100 letech mám velký mrazák a pro syna pizzožrouta jsem chtěla udělat zásoby. Apetit kupuji od jeho vydání, mám je uskladněné na půdě, jen ty s nejlepšími recepty jsem si dala bokem a bohužel tohle číslo nemám ani na jednom místě :-( Takže .... kdy je nejvhodnější mrazit pizzu? Na internetu se názory rozcházejí. Buď celou hotovou pizzu na 5 minut dát péct, pak vychladit, zamrazit a nebo udělat těsto, vyválet placku, nanést rajčatovou omáčku a pak zamrazit. Co je lepší?

Martina Zajícová

Dobrý den, Michaelo, našla jsem pro vás článek, který jste hledala :-).

Mražení: Zamrazit můžete obloženou pizzu, základ se sugem nebo klidně
samotné těsto – vyválejte ho na velikost, kterou pojme váš mrazák. Pizzu mrazte
na rovném podkladu, jednotlivé pizzy vždy proložte pečicím papírem. Nejskladnější jsou minipizzy, které se dají dát po zmrazení do sáčku nebo krabičky. Pizzu po zmrazení zabalte do potravinové fólie, aby nenatáhla pachy ostatních potravin v mrazáku. Těsto můžete zamrazit i zarolované do pečicího papíru, před obložením ho ale musíte nechat povolit, nejlépe v lednici.

Pečení mražené pizzy: Pizzu vyndejte z mrazáku a případně dohotovte. Mraženou pizzu pečte na mírnější teplotu, tedy
na 180–200°C.

S pozdravem, redakce Apetitu

Apetit magazín

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř
  • Poradna

Fare la scarpetta: Vytvoř si botu a vytři s ní talíř

Šťávy a omáčky často zůstanou na talíři jen proto, že není jak dostat do pusy a neporušit hned několik zásad správného stolování. Taková nesnáz ovšem Italy nezastaví. Vezmou kousek bílého pečiva a talíř jím vytřou do sucha. Tento zvyk je...
6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party
  • Jak na to

6 tipů, jak uspořádat zábavnou letní party

Spřádáte plány na následující víkend? Co takhle svolat rodinu či kamarády a uspořádat nezapomenutelnou grilovací party? Chuť domácích burgerů, šťavnatých steaků nebo grilované zeleniny zaručí, že se všichni zúčastnění budou olizovat až za...
Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět
  • Zdraví a výživa

Keto dieta a všechno, co o ní potřebujete vědět

Potraviny s označením keto a stejnojmenná dieta jsou momentálně velkým hitem a valí se na nás ze všech stran. Keto propaguje celá řada celebrit a influencerů jakožto rychlý a spolehlivý způsob, jak docílit vysněné figury. Seznamte se s...
Komerční sdělení
Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?
  • Zdraví a výživa

Superpotraviny dobývají svět. Po kterých Češi šílí?

Superpotraviny a takzvané potraviny budoucnosti si čím dál více získávají na popularitě. Pandemie koronaviru, ale také obavy o životní prostředí přivedly mnoho Čechů ke zdravější stravě. Které značky jsou nejpopulárnější? A proč Češi šílí...
Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice
  • Tipy a triky

Co pijí Řekové? Poznejte ouzo s chutí lékořice

Poznejte s námi jeden ze symbolů Řecka –⁠ alkoholický nápoj ouzo (čti úzo) výjimečný svou lékořicovou chutí. Z čeho se ouzo vyrábí, jak ho správně pít a co je takzvaný ouzo efekt? ...

Obchod Apetit