0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nejlepší pizza do mrazáku

Nejlepší pizza do mrazáku
sdílet:

Redaktorka Darina Sieglová má doma tři hladové krky, a tak když vaří, tak ve velkém a do zásoby, aby doma bylo jídlo i v případech, kdy ona sama doma není. Než aby si kluci kupovali mraženou pizzu nebo platili její dovážku, dělá jim luxusní domácí pizzu do zásoby. Zkuste to taky!

Proč si kupovat mražené pizzy pochybné kvality, nebo dokonce objednávat a platit dovoz, když výroba vlastní pizzy je tak snadná? Navíc se dá uložit do mrazáku a vytáhnout z něj ve chvíli, kdy na ni dostanete chuť. Zamrazovat pizzu do zásoby mě kdysi naučil můj australský kamarád Gavin.

Pizzu lovil z mrazáku podle počtu hostů, kteří k němu nečekaně přišli na návštěvu, a dozdobil ji tím, co měl zrovna v lednici a ve špajzu. Každá byla jiná, unikátní, jediná svého druhu, ale hlavně byla horká, křupavá a nemuselo se na ni vůbec čekat. A než se dojedla první, tahal už Gavin z trouby druhou a třetí a čtvrtou… Jeho originální receptury na těsto i sugo, promaštěné od mozzarelly a zacákané od rajčatové omáčky, mám schované dodnes.



Aby byla vaše pizza jako z pravé italské trattorie, potřebujete znát ještě pár dalších triků. Jeden fígl prozradíme už teď, zbylé najdete v březnovém Apetitu: těsto musíte péct minimální dobu v troubě rozehřáté na maximální teplotu. Nesmíte u toho hrát žádnou hru ani telefonovat, stačí totiž chvilka, těsto přepečete, a ono vám pak za trest pořeže koutky a rozdrásá patro. I když v tu chvíli vám to asi bude jedno – radost z vlastní pizzy a z roztaveného sýra a vědomí, že v mrazáku je přídavek, je totiž nade vše!

Související články

Autor: Redakce Apetit

Comments

Michaela Pohořalá

Škoda, že tu tení článek o pizze z 03/2013. Hledám a nenacházím. Škoda. Konečně po 100 letech mám velký mrazák a pro syna pizzožrouta jsem chtěla udělat zásoby. Apetit kupuji od jeho vydání, mám je uskladněné na půdě, jen ty s nejlepšími recepty jsem si dala bokem a bohužel tohle číslo nemám ani na jednom místě :-( Takže .... kdy je nejvhodnější mrazit pizzu? Na internetu se názory rozcházejí. Buď celou hotovou pizzu na 5 minut dát péct, pak vychladit, zamrazit a nebo udělat těsto, vyválet placku, nanést rajčatovou omáčku a pak zamrazit. Co je lepší?

Martina Zajícová

Dobrý den, Michaelo, našla jsem pro vás článek, který jste hledala :-).

Mražení: Zamrazit můžete obloženou pizzu, základ se sugem nebo klidně
samotné těsto – vyválejte ho na velikost, kterou pojme váš mrazák. Pizzu mrazte
na rovném podkladu, jednotlivé pizzy vždy proložte pečicím papírem. Nejskladnější jsou minipizzy, které se dají dát po zmrazení do sáčku nebo krabičky. Pizzu po zmrazení zabalte do potravinové fólie, aby nenatáhla pachy ostatních potravin v mrazáku. Těsto můžete zamrazit i zarolované do pečicího papíru, před obložením ho ale musíte nechat povolit, nejlépe v lednici.

Pečení mražené pizzy: Pizzu vyndejte z mrazáku a případně dohotovte. Mraženou pizzu pečte na mírnější teplotu, tedy
na 180–200°C.

S pozdravem, redakce Apetitu

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč