0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pomalu pečená srnčí kýta

Pomalu pečená srnčí kýta

4.5/5 Počet hodnocení: 123
Více než hodinu Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3202 kcal
Bílkoviny 218 g
Sacharidy 239 g
Tuky 101 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Dopřejte masu na červeném víně čas, který potřebuje. Odměnou vám bude nevšední gurmánský zážitek.

Suroviny

olivový olej 3 PL
máslo 3 PL
mrkev 2 ks
nahrubo nastrouhaná
petržel 140 g
nahrubo nastrouhaná
celer 100 g
nahrubo nastrouhaný
cibule 2 ks
nahrubo
česnek 2 stroužky
na plátky
mouka pšeničná hladká 5 PL
ochucená solí a pepřem
srnčí maso 1 kg
kýta, na kostky
rybízový džem 2 PL
suché
vývar hovězí 450 ml
tymián 2 snítky
bobkový list 1 ks
sůl
pepř

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozehřejte velký hrnec s těžkým dnem – nejlépe litinový –, dejte do něj většinu olivového oleje a másla a osmahněte mrkev, petržel, cibuli i celer.

2

Po zhruba 4–5 minutách přihoďte česnek a míchejte další minutu.

3

Hladkou mouku vsypte do většího sáčku, vložte do něj kýtu a protřeste, aby se ze všech stran obalila.

4

Zeleninu v hrnci shrňte k jedné straně a na volné místo dejte zbytek oleje i másla, plamen zvyšte na maximum a osmahněte ze všech stran maso, tak aby se zatáhlo a veškerá vůně a šťáva zůstaly uvnitř. Pak maso i zeleninu vyndejte.

5

Do hrnce přidejte rybízovou marmeládu, červené víno a přiveďte k varu, přilijte vývar a vhoďte tymián, bobkový list, promíchejte a do hrnce vraťte maso i zeleninu. Přiveďte k varu.

6

Přiklopené přendejte do trouby a pečte minimálně hodinu a půl. Po vytažení z trouby dochuťte solí, pepřem a zjemněte máslem. Podávejte s bagetou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Jana Majerova

Výborný recept! Kombinovala jsem s bramborovymi plackami a moc nám chutnalo.

Miroslav Kimlička

Robil som toto skvelé jedlo v nedeľu na obed, ja fantastické!

Anonym

Nemělo to chybu!!!!

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč