0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.2 / 5. Počet hodnocení: 32
Více než hodinu Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2807 kcal
Bílkoviny 122 g
Sacharidy 394 g
Tuky 71 g
Vláknina 63 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tuhle polévku můžete obměňovat podle chuti: zkuste ji okořenit třeba kari či nahradit brambory loupanými rajčaty. Nakonec polévku můžete posypat opraženými sekanými vlašskými ořechy.

Suroviny

cibule 3 ks
česnek 3 stroužky
olivový olej extra panenský 2 PL
nebo sezamový
brambory 500 g
očištěné a nakrájené na měsíčky
paprika mletá sladká 2 ČL
cizrna 500 g
paprika mletá pálivá 0.5 ČL
nebo chilli
mangold 2 hrsti
nahrubo pokrájené
bujon zeleninový 2 kostky
Biolinie, Würzl
smetana na vaření 100 ml
kravská nebo sojová
pepř
čerstvě mletý
sůl mořská

1 V pánvi na oleji poduste na mírném ohni cibulku a česnek. Až změknou, přidejte koření, osolte a společně chvíli opékejte. Zalijte litrem a půl horké vody, přidejte kostky bujonu, cizrnu a brambory. Vařte asi 15 minut, až brambory změknou.

2 Třetinu polévky odeberte a rozmixujte. Vraťte zpět – skvěle ji tím zahustíte. Přidejte nakrájený mangold, nechte přejít varem a ihned vypněte. Dochuťte solí, pepřem, popřípadě troškou smetany.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit