0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kapustičky s klikvou, ořechy a modrým sýrem

Kapustičky s klikvou, ořechy a modrým sýrem

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1174 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 51 g
Tuky 86 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Advent spojený s přípravami na svátky bývá náročným obdobím jak pro nervy, tak i pro žaludek. Odlehčit jídelníček proto není vůbec od věci. Dejte si tenhle teplý salát plný barev, vitaminů a vlákniny.

Suroviny

olivový olej 2 PL
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
růžičková kapusta 400 g
brusinky 3 hrsti
klikva velkoplodá, čerstvá (americká brusinka)
javorový sirup 1 PL
nebo med
balzamikový ocet 1 PL
ječné kroupy 100 g
předem uvařené
sýr s modrou plísní 75 g
rozdrobený
pekanové ořechy 50 g
nebo vlašské

1 Na středním ohni v pánvi na oleji opékejte osolené a opepřené kapustičky dozlatova asi 7–9 minut. Zhruba po 3 minutách opékání přidejte do pánve klikvy. Po opečení přilijte javorový sirup nebo med a ocet. Promíchejte, ochutnejte, podle potřeby dolaďte. Odstavte.

2 Vsypte vařené zrní, promíchejte a přesuňte do mísy. Posypte sýrem a ořechy a ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Kroupy nebo celé obilky (zrní) si můžete navařit ve větším množství a uložit do mrazáku, podobně jako třeba fazole nebo rýži. Pak už je jenom prohřejte – třeba tak, že je prolijete dostatečným množstvím vroucí vody nebo je do ní namočíte a pak důkladně scedíte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/12

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit