0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Americké lívance podle Elvise

Americké lívance
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Americké lívance podle Elvise

4.3 / 5. Počet hodnocení: 24
Více než hodinu Velmi snadné Na 3 "věže"

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5900 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 648 g
Tuky 283 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na první pohled šílenou kombinaci banánů, slaniny a javorového sirupu si zamilujete stejně jako král rokenrolu Elvis Presley!

Suroviny

mouka pšeničná hladká 450 g
moučkový cukr 60 g
kypřicí prášek do pečiva 20 g
sůl 1 špetka
vejce 3 ks
mléko 550 ml
vlažné
sádlo 50 g
rozpuštěné, nebo 80 g másla
olej
na opékání
Na dokončení
anglická slanina 300 g
máslo 3 PL
banány 3 ks
velké
arašídové máslo 0.5 sklenky
javorový sirup 300 ml

Postup

1

Promíchejte suché ingredience, přidejte mléko a vejce a rozmixujte. Nakonec pomalu zašlehejte rozpuštěné sádlo nebo máslo. Pořád mixujte, aby se z tuku neudělaly v těstě žmolky a aby bylo hezky hladké. V případě potřeby můžete těsto trochu naředit mlékem a znovu důkladně promixovat

2

Postupně z těsta připravte americké lívance. Pánev vytřete ubrouskem namočeným v oleji, vlijte zhruba naběračku těsta a na velmi mírném plameni opékejte lívance. Postupně takto spotřebujte všechno těsto. Z opečených lívanců a ingrediencí na dokončení stavte ‚věže‘ – viz Jak na to.

TRIKY ŠÉFCUKRÁŘE
Zdeněk Lahovský opéká lívance na pánvičce z Tescomy o průměru 13cm. Těsto radí uchovat v lednici v uzavřené nádobě, kde vydrží i několik dní, takže z něj můžete připravovat vydatnou snídani amerického střihu den co den. 

JAK NA TO

opečené banány a slanina

  • Banány nakrájejte na šikmé plátky a postupně je opečte na másle, ke konci podlijte trochou javorového sirupu a nechte lehce zkaramelizovat.
  • Všechny plátky slaniny postupně opečte dokřupava. Část tuku odeberte a k zbylému vlijte javorový sirup a svařte (stačí jen přivést k varu)

servírování lívanců

  • Vždy 4 lívance potřete burákovým máslem. První dejte do středu talíře a rozložte na něj banány. Položte na něj další a na ten dejte slaninu.
  • Zopakujte vrstvu s banánem a se slaninou. Navrch položte poslední nepotřený lívanec a bohatě přelijte javorovým sirupem z pánve. 
 

Související články

Jak udržet lívance teplé
  • Tipy a triky

Jak udržet lívance teplé

Připravujete rodině lívanečky a rádi byste je déle udrželi teplé? Víme, jak toho docílit. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/2

Komentáře

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit