Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové lívance s medem
Skořicové lívance s medem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Skořicové lívance s medem

4.2/5 Počet hodnocení: 70
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 164 g
Tuky 30 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskurychlé překvapení pro milovníky sladkých snídaní... Skořicové lívance s medem připravíte doslova za pár minut a můžete nimi překvapit děti, nebo svoji polovičku.

Suroviny

mouka pohanková hladká 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
mletá
cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 200 ml
slunečnicový olej
na smažení
k podávání
ovoce
sezónní, k podávání
k podávání

Postup

1

Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky.

2

V lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance. (Lze použít i obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance příliš neroztečou a zůstanou silné.)

3

Podávejte horké, pomazané medem, spolu s čerstvým sezonním ovocem a jogurtem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/10

Komentáře

07.11.2015 14:53

Moje nejoblibenejsi snidane a receptik!

18.08.2015 09:26

Opravdu výborné. S marmeládou, tvarohem, javorovým sirupem a čerstvým ovocem jsou fantastické. :)

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...