Skořicové lívance s medem

Skořicové lívance s medem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 164 g
Tuky 30 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskurychlé překvapení pro milovníky sladkých snídaní...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
mouka pohanková hladká 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 200 ml
slunečnicový olej
na smažení
med
sezonní ovoce a bílý jogurt k podávání

1 Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky. V lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance. (Lze použít i obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance příliš neroztečou a zůstanou silné.) Podávejte horké, pomazané medem, spolu s čerstvým sezonním ovocem a jogurtem.

Jak na dokonalé palačinky

Více

Komentáře

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit