Skořicové lívance s medem

Skořicové lívance s medem

4.2 / 5. Počet hodnocení: 61
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 164 g
Tuky 30 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bleskurychlé překvapení pro milovníky sladkých snídaní...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
mouka pohanková hladká 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 200 ml
slunečnicový olej
na smažení
med
sezonní ovoce a bílý jogurt k podávání

Jak na dokonalé palačinky

Jak na dokonalé palačinky

Více

Postup

1

Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky.

2

V lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance. (Lze použít i obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance příliš neroztečou a zůstanou silné.)

3

Podávejte horké, pomazané medem, spolu s čerstvým sezonním ovocem a jogurtem.

Komentáře

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit