Skořicové lívance s medem

Skořicové lívance s medem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1188 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 164 g
Tuky 30 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bleskurychlé překvapení pro milovníky sladkých snídaní...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
mouka pohanková hladká 50 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
skořice 1 ČL
mletá
cukr 2 ČL
sůl 1 špetka
vejce 2 ks
mléko 200 ml
slunečnicový olej
na smažení
med
sezonní ovoce a bílý jogurt k podávání

1 Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky. V lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance. (Lze použít i obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance příliš neroztečou a zůstanou silné.) Podávejte horké, pomazané medem, spolu s čerstvým sezonním ovocem a jogurtem.

Jak na dokonalé palačinky

Více

Apetit magazín

  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale nechcete použít mouku? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...
  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...

Obchod Apetit