0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pivní chléb s domácími škvarky

Pivní chléb s domácími škvarky

4.6 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Na 1 bochník a čtvrtlitrovou skleničku

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10597 kcal
Bílkoviny 65 g
Sacharidy 236 g
Tuky 1016 g
Vláknina 55 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí pekárna je prostě zázrak – upeče vám chleba a připraví i škvarky!

Suroviny

sádlo 1 kg
syrové, na kostičky
mléko 1 PL
Na chléb
pivo světlé 250 ml
může být i tmavé nebo nealkoholické
voda 100 ml
kmín 2.5 ČL
drcený
sůl 2 ČL
mouka pšeničná hladká 350 g
mouka chlebová 150 g
žitná
droždí sušené 1 ČL
nebo 10 g čerstvého
semínka 2 hrsti
dle chuti (dýňová, slunečnicová, lněná…)

1 Sádlo vložte do pekárny a dvakrát po sobě zapněte program Marmeláda; před koncem přidejte lžíci mléka – škvarky budou krásně zlaté. Hotové sádlo se škvarky přendejte do sklenic.

2 Do nevymyté nádoby vložte suroviny na chléb (kromě semínek), spusťte základní program (velikost střední, barva střední). Po akustickém signálu vsypte semínka.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/11

Komentáře

Iveta Piňosová

Dělat si domácí chleba je super. Já to úplně miluji. Jenomže člověk si na to musí přivstat.. a to se mi pokaždé nechce. Někdy si raději trochu pospím a pošlu manžela pro chleba a koláče do pekárny. Jindy peču přesně podle tohoto receptu, který už mám několikrát osvědčený. Nejlepší je ten chlebík ještě teplý s máslem a ředkvičkami.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit