0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 125 g
Tuky 42 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý sendvič, který můžete podávat vegetariánům nebo pro odlehčení od masa.

Suroviny

ciabatta 2 ks
rozpůlená
olivová pasta 70 g
tapenáda z černých oliv
lilek 180 g
grilovaný, nakládaný
cuketa 190 g
1 balení grilovaných cuket – slité
sušená rajčata 110 g
nakládaná
sýr 60 g
výrazný – např. tylžský, ementál, čedar..., na tenké plátky
pepř
na dochucení

1 Řezné strany ciabatt potřete tapenádou. Ty spodní pokryjte grilovaným lilkem a cuketami, rajčaty a sýrem. Opepřete.

2 Přiklopte a zapečte v troubě či pod grilem, anebo chléb položte na zahřátou nepřilnavou pánev. Zakryjte pečicím papírem, navrch postavte plechovku či jiné závaží, nebo přitlačte obracečkou.

3 Opékejte 4–5 minut z každé strany, aby se ciabatta opekla a náplň prohřála.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit