Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1059 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 125 g
Tuky 42 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělý sendvič, který můžete podávat vegetariánům nebo pro odlehčení od masa.

Suroviny

rozpůlená
olivová pasta 70 g
tapenáda z černých oliv
lilek 180 g
grilovaný, nakládaný
cuketa 190 g
1 balení grilovaných cuket – slité
sušená rajčata 110 g
nakládaná
sýr 60 g
výrazný – např. tylžský, ementál, čedar..., na tenké plátky
pepř
na dochucení

Postup

1

Řezné strany ciabatt potřete tapenádou. Ty spodní pokryjte grilovaným lilkem a cuketami, rajčaty a sýrem. Opepřete.

2

Přiklopte a zapečte v troubě či pod grilem, anebo chléb položte na zahřátou nepřilnavou pánev. Zakryjte pečicím papírem, navrch postavte plechovku či jiné závaží, nebo přitlačte obracečkou.

3

Opékejte 4–5 minut z každé strany, aby se ciabatta opekla a náplň prohřála.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!
  • Zajímavosti

Vychutnejte si královské limitky v průběhu celého léta!

Na trhu se díky velké oblibě s přehledem drží již od 70. let minulého století, kdy jej světu poprvé představil kalifornský franšízant Al Bernardin. Pro svou popularitu a vynikající chuť exceloval dokonce i v ikonickém filmovém trháku Pulp...