Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.
Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:
Suroviny
křehké těsto
1
ks
základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc)
máslo
30
g
chorizo
400
g
na půlkolečka, lze nahradit čabajkou, na půlkolečka
jarní cibulka
2
ks
nasekaná najemno
česnek
1
stroužek
prolisovaný či utřený
mražený listový špenát
250
g
rozmražený a důkladně vymačkaný
strouhanka
z 1/2 čerstvé housky
mozzarella
100
g
nastrouhaná
sýr
100
g
polotvrdý sýr (např. čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti), nastrouhaný
vejce
2
ks
smetana ke šlehání
250
ml
sůl
pepř
Postup
1
Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.
2
Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.
Komentáře
Anonym
04.10.2021 13:56
Dobry den, tento quiche som…
Martina Kojzarová
04.10.2021 21:22
In reply to Dobry den, tento quiche som… by scirpu
Dobrý den, recepty už jsme…
Dobrý den,
recepty už jsme opět propojili, takže můžete snadno najít postup na těsto. Moc děkujeme za upozornění!
Mějte se moc krásně, redakce Apetitu