0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Quiche se špenátem a klobásou

Quiche se špenátem a klobásou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Quiche se špenátem a klobásou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 57
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3484 kcal
Bílkoviny 167 g
Sacharidy 67 g
Tuky 282 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Koláč na slano, s pikantní čabajkou, špenátem a provoněný česnekem, se výborně hodí k letní večeři se sklenkou bílého vína.

Domácí těsto na quiche připravte podle tohoto receptu:

 

Suroviny

křehké těsto 1 ks
základní těsto na quiche předpečené ve formě o průměru 25 cm (viz Něco navíc)
máslo 30 g
chorizo 400 g
na půlkolečka, lze nahradit čabajkou, na půlkolečka
jarní cibulka 2 ks
nasekaná najemno
česnek 1 stroužek
prolisovaný či utřený
rozmražený a důkladně vymačkaný
strouhanka
z 1/2 čerstvé housky
nastrouhaná
sýr 100 g
polotvrdý sýr (např. čedar, ementál, blaťácké zlato, podle chuti), nastrouhaný
vejce 2 ks
sůl
pepř

Postup

1

Zahřejte troubu na 200 °C. Na středním plameni zahřejte na pánvi máslo a za častého míchání na něm asi 8 minut opékejte uzeninu a cibulky; ke konci přidejte česnek. Sejměte z ohně a důkladně vmíchejte špenát a strouhanku. Na korpus rovnoměrně nasypte sýr a klobásovou směs.

2

Vejce prošlehejte se smetanou, solí a pepřem. Směsí přelijte náplň v korpusu. Pečte 10 minut. Pak snižte teplotu na 190 °C a dopékejte ještě 25 minut. Před podáváním nechte stát.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Anonym

Dobry den, tento quiche som zvykla piect, mame ho doma radi. Ale uz neviem najst recept na "zakladne cesto na quiche", prva polozka v recepte. Vzdy ten link fungoval, bol spolocny myslim pre tri alebo styri quiche… nechcem to velmi robit z kupovaneho cesta. Neviete mi poradit, ako na to cesto prosim?

Martina Kojzarová

In reply to by scirpu

Dobrý den,
recepty už jsme opět propojili, takže můžete snadno najít postup na těsto. Moc děkujeme za upozornění!

Mějte se moc krásně, redakce Apetitu

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč