0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5383 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 194 g
Tuky 425 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z variant slavného francouzského quiche s uzenou šunkou a sušenými rajčaty.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
polenta 50 g
jemná + na poprášení
máslo 140 g
studené, nakrájené na kousky
parmazán 50 g
najemno nastrouhaný
vejce 5 ks
žloutek 2 ks
sůl
smetana ke šlehání 400 ml
šunka 150 g
uzená šuna, na plátky
sušená rajčata 100 g
rukola 1 hrst

1 Mouku, polentu, máslo a špetku soli zpracujte na drobenku. Přidejte sýr, 1 vejce, 2 lžíce studené vody a prohněťte. Těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut chladit. Poprašte vál polentou a těsto vyválejte na 6 koleček (či jedno velké kolo). Rozdělte je do formiček o průměru 10 cm (nebo jím vyložte velkou koláčovou formu) a nechte 30 minut chladit. Zahřejte troubu na 200 °C. Na těsto dejte pečicí papír a fazole a pečte 10 minut, pak bez zátěže pečte ještě 5 minut.

2 Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Zbylá vejce a žloutky prošlehejte se smetanou a špetkou soli. Na těsto naskládejte rajčata, šunku a rukolu a zalijte vaječnou směsí. Pečte přibližně 25–30 minut, aby náplň ztuhla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...
Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět
  • Jak na to

Pochoutky, které by na zahradní party neměly chybět

Připravte pro hosty na zahradní party originální pochoutky, po kterých se budou moci utlouct. Vybrali jsme jich pro vás některé, se kterými nemůžete šlápnout vedle. Od drobných předkrmů pro první návštěvníky, přes hlavní chod...
Jak na konzervování ovoce a zeleniny?
  • Tipy a triky

Jak na konzervování ovoce a zeleniny?

Mohlo by se zdát, že domácí konzervování už patří minulosti. Nicméně naše babičky se na zimu vždy poctivě připravovaly a měly díky němu vystaráno. Tak proč to nezkusit také? Poradíme vám, jak vybrat správnou metodu pro různé druhy ovoce a...

Obchod Apetit