0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 36
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5383 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 194 g
Tuky 425 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z variant slavného francouzského quiche s uzenou šunkou a sušenými rajčaty.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
polenta 50 g
jemná + na poprášení
máslo 140 g
studené, nakrájené na kousky
parmazán 50 g
najemno nastrouhaný
vejce 5 ks
žloutek 2 ks
sůl
smetana ke šlehání 400 ml
šunka 150 g
uzená šuna, na plátky
sušená rajčata 100 g
rukola 1 hrst

1 Mouku, polentu, máslo a špetku soli zpracujte na drobenku. Přidejte sýr, 1 vejce, 2 lžíce studené vody a prohněťte. Těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut chladit. Poprašte vál polentou a těsto vyválejte na 6 koleček (či jedno velké kolo). Rozdělte je do formiček o průměru 10 cm (nebo jím vyložte velkou koláčovou formu) a nechte 30 minut chladit. Zahřejte troubu na 200 °C. Na těsto dejte pečicí papír a fazole a pečte 10 minut, pak bez zátěže pečte ještě 5 minut.

2 Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Zbylá vejce a žloutky prošlehejte se smetanou a špetkou soli. Na těsto naskládejte rajčata, šunku a rukolu a zalijte vaječnou směsí. Pečte přibližně 25–30 minut, aby náplň ztuhla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit