0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Koláč se šunkou, sušenými rajčaty a rukolou

4/5 Počet hodnocení: 40
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5383 kcal
Bílkoviny 181 g
Sacharidy 194 g
Tuky 425 g
Vláknina 25 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jedna z variant slavného francouzského quiche s uzenou šunkou a sušenými rajčaty.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 200 g
polenta 50 g
jemná + na poprášení
máslo 140 g
studené, nakrájené na kousky
najemno nastrouhaný
vejce 5 ks
žloutek 2 ks
sůl
šunka 150 g
uzená šuna, na plátky
sušená rajčata 100 g
rukola 1 hrst

1 Mouku, polentu, máslo a špetku soli zpracujte na drobenku. Přidejte sýr, 1 vejce, 2 lžíce studené vody a prohněťte. Těsto zabalte do fólie a dejte na 30 minut chladit. Poprašte vál polentou a těsto vyválejte na 6 koleček (či jedno velké kolo). Rozdělte je do formiček o průměru 10 cm (nebo jím vyložte velkou koláčovou formu) a nechte 30 minut chladit. Zahřejte troubu na 200 °C. Na těsto dejte pečicí papír a fazole a pečte 10 minut, pak bez zátěže pečte ještě 5 minut.

2 Teplotu v troubě snižte na 180 °C. Zbylá vejce a žloutky prošlehejte se smetanou a špetkou soli. Na těsto naskládejte rajčata, šunku a rukolu a zalijte vaječnou směsí. Pečte přibližně 25–30 minut, aby náplň ztuhla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč