0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Nepečený dezert tiramisu s malinami

Nepečený dezert tiramisu s malinami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 10589 kcal
Bílkoviny 272 g
Sacharidy 1761 g
Tuky 253 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nejslavnějším dezertem, v němž mascarpone hraje přímo císařsko-královskou roli, je tiramisu. Není divu, že se dočkalo desítek více či méně vydařených obměn. Máme důvodné podezření, že toto je jedna z nejúspěšnějších!

Suroviny

amaretto 60 ml
mascarpone 150 g
krupicový cukr 90 g
vejce 2 ks
žloutky, bílky oddeleně
bílá čokoláda 200 g
strouhaná
piškoty 20 ks
cukrářské
maliny 300 g
čerstvé nebo mražené
mandle plátky 1 hrst
pražené

Postup

1
Cukr a žloutky spolu utřete a pak lehce promíchejte s mascarpone.
2
Bílky ušlehejte do polotuha a vetřete je k mascarpone spolu s polovinou čokolády.
3
Piškoty namáčejte v likéru. Polovinou piškotů pak vyložte formu o rozměrech 20 x 26 cm.
4

Potřete polovinou mascarpone, posypte polovinou malin, poklaďte zbylými piškoty i ovocem a potřete zbytkem krému. Posypte zbylou čokoládou a mandlemi. Nechte nejméně čtyři hodiny v chladu.

Zapojte tvořivost
Pokud nemáte maliny, použijte jakékoli, i zmražené drobné ovoce – jahody, borůvky, rybíz...

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/4

Komentáře

Anonym

Toto je neodolatelna forma dezertu, ktera musi chutnat snad skoro kazdemu. Doporucuju! Maliny jeste mozno pokapat Salkem. Mozno v kombinaci s boruvkama, ci ostruzinama

Anonym

Výborný recept, ale bílá čokoláda mi v chuti vůbec nesedí a celkový dojem kazí. Jinak skvělý!!

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit