0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rybí prsty

Rybí prsty

5 / 5. Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 20 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2772 kcal
Bílkoviny 147 g
Sacharidy 211 g
Tuky 143 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Obalované řízečky mívají úspěch v každé podobě – a domácí rybí prsty ho přímo zaručují!

Suroviny

ryba 250 g
filety uzené ryby (makrela, tolstolobik…)
losos 170 g
filety
mléko 300 ml
hřebíček 1 ks
cibule 1 ks
rozpůlená
bobkový list 1 ks
máslo 50 g
brambory 250 g
uvařené, osolené, rozmačkané
worchestrová omáčka 1 ČL
necelá lžička
vejce 2 ks
uvařené natvrdo, pokrájená na kostičky
petrželka 2 PL
nasekaná
kopr 1 PL
nasekaný
sůl
olej
na smažení
rajčatová passata - pyré
pikantní, na namáčení
Na obalování
mouka pšeničná hladká
vejce 1 ks
rozšlehané
strouhanka

1 Mléko vlijte do většího hrnce a přihoďte do něj hřebíček, půlku cibule i bobkový list. Na středním plameni přiveďte mléko k varu a přidejte lososa a uzenou rybu; společně povařte zhruba pět minut. Pak ryby vyjměte děrovanou naběračkou, a až trochu vychladnou, opatrně je zbavte kůže. Také se snažte z ryby vytahat co nejvíc kostí
– tahle práce bude bavit děti.

2 Najemno pokrájejte zbytek cibule a na másle ji doměkka osmažte. Pak do ní rozmačkejte uzenou rybu a přidejte brambory a worcesterskou omáčku. Chvíli míchejte, aby byla směs hladká. Potom opatrně přidejte lososa, vařená vejce a bylinky. Směs stačí trochu prohřát; s mícháním to nemusíte přehánět. Ochutnejte a případně dosolte. Odstavte a nechte hmotu asi hodinu chladnout, aby se vůně pěkně rozležely a promísily.

3 Rozdělte směs na dvacet dílů a vytvarujte placičky. Děti je můžou obalit v mouce, vajíčku a strouhance. Pak se pusťte do smažení: v pánvi rozpalte olej a rybí prsty osmažte po každé straně do křupava. Trvá to pět až sedm minut. Servírujte s pikantní rajčatovou omáčkou.

Získejte náskok!
Rybí prsty můžete připravit den předem. Placičky obalte v mouce, vajíčku a ve strouhance, uložte do chladničky a osmažte až těsně před večírkem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/1

Komentáře

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč