0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunkofleky

Šunkofleky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šunkofleky

4.6/5 Počet hodnocení: 21
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3058 kcal
Bílkoviny 215 g
Sacharidy 225 g
Tuky 140 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Někdo dělá šunkofleky bez vrchní sýrové vrstvy, jiný na ni nedá dopustit. Další přísahá na domácí těstoviny, zatímco jiný bez obav sáhne po kupovaných flíčcích. Bez ohledu na pravověrnost vašeho šunkoflekového vyznání je jedno jisté: remoska je k jejich přípravě jako stvořená!

Suroviny

sádlo
na vymazání remosky
těstoviny 400 g
ploché (flíčky)
vařené
vejce 4 ks
vývar 300 ml
z uzeného masa
sůl
pepř
Na dochucení
sýr 150 g
tvrdý

Postup

1

Zapněte do zásuvky víko remosky, aby se nahřálo. Zapékací mísu remosky vymažte lžící sádla.

2

Těstoviny uvařte doměkka a slijte.

3

Maso pokrájejte na centimetrové kostky a smíchejte s vařenými těstovinami.

4

Vajíčka vyklepněte do misky a lehce našlehejte šlehačem. Rychle do nich vmíchejte 200 ml vychladlého vývaru z masa a sůl.

5

Do zapékací mísy přesypte těstoviny smíchané s masem.

6

Zalijte je rozšlehanými ochucenými vejci a půl hodiny pečte.

7

Poté přilijte zbývající vývar, vše zasypte strouhaným sýrem a ještě půl hodiny zapékejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Anonym

No tak já si fleky neumim představit bez česneku a majoránky...tyhle musí být absolutně bez chuti....

Anonym

Do šunkofleků si umím představit trochu pepře, či vajíčka nastavit mlékem, ale česnek či majoránka? Nikdy! To možná do šouletu, ale to je zase něco úplně jiného

Anonym

Souhlasím s názorem, že tradiční šunkafleky jsou pouze se solí, pepřem a uzeným masem.Zalít rozkvedlaným vajíčkem,maximálně nastaveným mlékem.Zlatava kůrčička, mňam...

Anonym

Já do nich taky dávám občas majoránku, ale česnek ne, protože by přehlušil chuť jiných ingrediencí.

Anonym

já si zase neumím představit šunkofleky s majoránkou a česnekem.

Anonym

Tak já tedy taky neznám šunkofleky s česnek a majoránkou. Já tedy fleky zapékám ve smetaně s rozmíchaným vajíčkem. a je to bomba

Anonym

Recept se nachází v č.4/07, str. 29

Anonym

Překvapuje mě, že se tu objevuje spousta variací na fleky, ale dle mého názoru, ani recept Apetitu není úplný. O majoránce a česneku ve flecích jsem nikdy neslyšel. A kde má Apetit v receptu Muškátový květ? Kdybychom z receptu Apetitu ubrali Vegetu (za mladých let našich babiček a prababiček nebyla) a přidali muškátový květ, dostali bychom nejspíš klasické české Šunkofleky. Zkuste se podívat na Internetu na jiné recepty na fleky a tradiční Vám opravdu vyjdou pouze opepřené a osolené, s Muškátovým květem. A jestli mohu doporučit, uzené maso je tisíckrát lepší, když jej cca hodinu na mírném ohni necháte povařit. Dostane jiný šmak a ve flecích bude nádherně vonět. Fleky zapečte do zlatova, ale nepřepečte, nevysušte. Flekům zdar! ;o)

Anonym

Tak já teda jsem se naučila šunkofleky od tchýně. Pouze se smíchají s uzeným masem s lžící sádla, pepř a sůl. Vynikající.

Danka P

a podla mna je uplne zbytocna remoska :-D

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč