0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Závitek z krůtího masa

Závitek z krůtího masa

4.9 / 5. Počet hodnocení: 29
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6501 kcal
Bílkoviny 321 g
Sacharidy 13 g
Tuky 573 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud místo desetikilové krůty sáhneme po vykostěných prsíčkách, věnujeme přípravě svátečního jídla sotva hodinku. A s ohromujícím výsledkem!

Suroviny

Na maso
krůtí prsa 4 plátky
každý o váze asi 150 g, krájené přes vlákno
anglická slanina 8 plátků
olivový olej
cibule 1 ks
na osminky
Na náplň
sýr 200 g
strouhaný
šunka 100 g
jemně sekaná
špenát hrst
spařený, nasekaný
vejce 1 ks
sůl
pepř

Postup

1

Suroviny na náplň promíchejte, naneste na plátky masa. Ty stočte a každý omotejte dvěma plátky slaniny; poté spíchněte párátkem. Jestli vám nějaká náplň zbyla, můžete ji rozložit mezi závitky.

2

V pekáčku nebo na pánvi rozehřejte olej a závitky na něm ze všech stran osmahněte. Přidejte cibuli, osolte a opepřete, stáhněte plamen a pod pokličkou zhruba půl hodiny poduste. Závitky můžete také připravit v troubě při 150 stupních.

Související články

Škola vaření: masové závitky
  • Tipy a triky

Škola vaření: masové závitky

Umotáte je raz dva a vysloužíte si ovace vestoje za to, jaké rafinované jídlo jste vytvořili. Máme pro vás kurz přípravy masových závitků – příbuzných španělských ptáčků. ...
Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat
  • Tipy a triky

Kuřecí, krůtí, kachní nebo husí aneb jakou drůbež si vybrat

Každý rok spořádáme každý v průměru až 82 kg masa, z toho 29 kg tvoří drůbež. V domácnostech se připravuje na nespočet způsobů. Hodí se k pečení, smažení, grilování, pošírování nebo dušení. Kuřata a krůty jsou lehčí a dietnější než tučnější...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit