Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horský sýrový pekáček
Zapečený sýr
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Horský sýrový pekáček

5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3567 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 203 g
Tuky 235 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bohatou chuť sýra skvěle doplní křupavý zelený salát, případně nakládaná červená řepa, okurky nebo cibulky.

Suroviny

moučné, pokrájené na sousta
máslo 1 ČL
+ na vymazání
nasekaná
nakrájená (lze vynechat)
suché
lze nahradit jiným sýrem, třeba slovenská neuzená parenica, nastrouhaný
paprika mletá uzená ½ ČL
pepř
sůl

Postup

1

Rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

 
2

Brambory pět minut povařte v hrnci, pak je sceďte a vložte do velké mísy.

3

Na pánvi rozpusťte máslo a jemně na něm opékejte cibulku, aby zesklovatěla. Přisypte slaninu a pokračujte ještě pět minut. Pak všechno promíchejte s bramborami v míse.

4

Přilijte víno, smetanu, většinu sýra a trochu papriky. Opepřete a osolte; počítejte přitom s tím, že slanina a sýr jsou slané samy o sobě. Promíchejte.

5

Pekáč nebo jinou zapékací nádobu (mě­la by být asi třicet centimetrů dlouhá a čtyři centi­metry ­hluboká) vymažte máslem a přemístěte do ní směs.

6

Posypte zbylým sýrem, přikryjte víkem nebo alobalem a pečte pětadvacet minut. Odkryjte, posypte zbylou paprikou a pečte ještě asi dvacet minut, až bude sýr zlatavě hnědý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

29.03.2008 09:01
Naprosto skvělý recept, moc jsme si pochutnali, i když jsem vynechala víno (tzv. "dětská varianta") a papriku (alergie). Jednoduché a geniální.
01.02.2008 21:29
Když jsem tohle jídlo připravovala poprvé, vonělo po celém bytě a strašně moc nám chutnalo. A teď se k němu stále ráda vracím.

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč