Bohatou chuť sýra skvěle doplní křupavý zelený salát, případně nakládaná červená řepa, okurky nebo cibulky.
Suroviny
Postup
Rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.
Brambory pět minut povařte v hrnci, pak je sceďte a vložte do velké mísy.
Na pánvi rozpusťte máslo a jemně na něm opékejte cibulku, aby zesklovatěla. Přisypte slaninu a pokračujte ještě pět minut. Pak všechno promíchejte s bramborami v míse.
Přilijte víno, smetanu, většinu sýra a trochu papriky. Opepřete a osolte; počítejte přitom s tím, že slanina a sýr jsou slané samy o sobě. Promíchejte.
Pekáč nebo jinou zapékací nádobu (měla by být asi třicet centimetrů dlouhá a čtyři centimetry hluboká) vymažte máslem a přemístěte do ní směs.
Posypte zbylým sýrem, přikryjte víkem nebo alobalem a pečte pětadvacet minut. Odkryjte, posypte zbylou paprikou a pečte ještě asi dvacet minut, až bude sýr zlatavě hnědý.
Komentáře