Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Horský sýrový pekáček
Zapečený sýr
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Horský sýrový pekáček

5/5 Počet hodnocení: 13
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3567 kcal
Bílkoviny 134 g
Sacharidy 203 g
Tuky 235 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bohatou chuť sýra skvěle doplní křupavý zelený salát, případně nakládaná červená řepa, okurky nebo cibulky.

Suroviny

moučné, pokrájené na sousta
máslo 1 ČL
+ na vymazání
nasekaná
nakrájená (lze vynechat)
suché
lze nahradit jiným sýrem, třeba slovenská neuzená parenica, nastrouhaný
paprika mletá uzená ½ ČL
pepř
sůl

Postup

1

Rozpalte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C.

 
2

Brambory pět minut povařte v hrnci, pak je sceďte a vložte do velké mísy.

3

Na pánvi rozpusťte máslo a jemně na něm opékejte cibulku, aby zesklovatěla. Přisypte slaninu a pokračujte ještě pět minut. Pak všechno promíchejte s bramborami v míse.

4

Přilijte víno, smetanu, většinu sýra a trochu papriky. Opepřete a osolte; počítejte přitom s tím, že slanina a sýr jsou slané samy o sobě. Promíchejte.

5

Pekáč nebo jinou zapékací nádobu (mě­la by být asi třicet centimetrů dlouhá a čtyři centi­metry ­hluboká) vymažte máslem a přemístěte do ní směs.

6

Posypte zbylým sýrem, přikryjte víkem nebo alobalem a pečte pětadvacet minut. Odkryjte, posypte zbylou paprikou a pečte ještě asi dvacet minut, až bude sýr zlatavě hnědý.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

29.03.2008 09:01
Naprosto skvělý recept, moc jsme si pochutnali, i když jsem vynechala víno (tzv. "dětská varianta") a papriku (alergie). Jednoduché a geniální.
01.02.2008 21:29
Když jsem tohle jídlo připravovala poprvé, vonělo po celém bytě a strašně moc nám chutnalo. A teď se k němu stále ráda vracím.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...