Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Noky s pestem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 14
Do 20 minut Velmi snadné 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2306 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 201 g
Tuky 127 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rychlá a snadná příprava. Suroviny máte doma. Zvládnou i začátečníci.

Suroviny

strouhaný
červená, bez semínek, nadrobno
hořčice dijonská 1 PL
gnocchi bramborové ½ kg
sůl
pepř
bazalkové pesto 2 PL

Postup

1

Rozpalte gril v troubě. Na plotýnku na střední plamen postavte kastrol, vlijte smetanu, přihoďte parmazán, nakrájenou chilli papričku a hořčici.

2

Přiveďte k varu, nechte trochu zhoustnout a vsypte noky. Minutu povařte, pak osolte a opepřete a vše rozdělte do malých zapékacích misek.

3

Pod grilem přibližně tři minuty zapečte tak, aby omáčka zhnědla. Podávejte přímo v zapékacích miskách potřené bazalkovým pestem.

Domácí pesto 
Pokud nemáte v lednici  hotové pesto, vyrobte si vlastní! Umixujte 100 g čerstvých bazalkových lístků se 100 g piniových oříšků, 50 g parmazánu a jedním stroužkem česneku. Uchovávejte v lednici a spotřebujte co nejdříve.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/4

Komentáře

09.07.2008 11:14
tak tohle papání výrazně neporučuju přestože mám noky na všechny způsoby velice ráda, tohle se pomalu nedá jíst, moc omáčky a žádná extra chut...
07.07.2008 11:32
Recept se nachází v č.4/07, str.19
15.07.2008 16:15
cislo apetitu je uvedeno u autora tohoto receptu v uvodu :)

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...