0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 37
Více než hodinu Velmi snadné 12 kousků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2749 kcal
Bílkoviny 69 g
Sacharidy 425 g
Tuky 71 g
Vláknina 49 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální, rychlé – a přitom zdravá snídaně

Suroviny

mouka pšeničná hladká 220 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
vejce 2 ks
velká
máslo 50 g
rozpuštěné
mléko 170 ml
nízkotučné
med 100 ml
borůvky 140 g
lze použít I mražené
rozinky 220 g
část lze nahradit sušenými švestkami a třešněmi
meruňky 140 g
sušené
sušená pomerančová kůra 1 ČL
skořice 1 ČL

Postup

1

Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Vymastěte formičky.

2

Mouku a prášek do pečiva prosijte do mísy. Zvlášť prošlehejte vejce s máslem, přilijte mléko a med.

3

Vzniklou směs i zbylé suroviny přidejte k mouce a rychle promíchejte (nemusíte propracovávat úplně dohladka, sem tam nějaký větší kousek nevadí).

4

Lžící naplňte formičky, vložte do trouby a pečte asi 20–25 minut, až těsto vyběhne a zezlátne. Před vyklápěním nechte muffiny trochu vychladnout ve formičkách.

TIP: Ve vzduchotěsné nádobě vydrží hotové v chladničce dva dny, v mrazáku dokonce měsíc – můžete si je tedy napéct do zásoby.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

DOPORUČUJI!!!! Pekla jsem je a jsou opravdu výborné, ráda s k tomuto receptu vracím!!!!!

Anonym

Díky borůvkám nebyly až tak moc sladké a med dvakrát výrazný taky nebyl... Díky meruňkám nic pro mne, ale příteli chutnali moc...

Anonym

Tyto muffiny patří k těm nepovedeným. Jsou uplně nesladké a pomerančová kůra je tam hrozná. Rozhodně nedoporučuji. Jsou uplně bez chuti, až na tu kůru.

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit