Pro milovníky makových moučníků, třeba k nedělní snídani.
Suroviny
mák celý
120
g
nemletý
mléko
170
ml
svařené
mouka pšeničná hladká
185
g
jedlá soda
½
PL
kypřicí prášek do pečiva
2
sůl
¼
máslo
115
g
změklé
krupicový cukr
180
g
vejce
2
ks
mandle plátky
120
g
Postup
1
Zahřejte troubu na 175 °C. 120 g nemletého máku zalijte 170 ml svařeného mléka. Dejte stranou a nechte zchladnout. Smíchejte 185 g hladké mouky, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky soli. V jiné míse utřete 115 g změklého másla a 180 g krupicového cukru do krému. Postupně zašlehejte 2 vejce.
2
Vmíchejte suché přísady, mák smíchaný s mlékem a 120 g mandlových lupínků, nasekaných. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 20–25 minut, aby zapíchnutá špejle vycházela čistá.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )