0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 24
Do hodiny Velmi snadné Na 12 menších muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4186 kcal
Bílkoviny 106 g
Sacharidy 369 g
Tuky 239 g
Vláknina 60 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pro milovníky makových moučníků, třeba k nedělní snídani.

Suroviny

mák celý 120 g
nemletý
mléko 170 ml
svařené
mouka pšeničná hladká 185 g
jedlá soda 0.5 PL
kypřicí prášek do pečiva 2
sůl 0.25
máslo 115 g
změklé
krupicový cukr 180 g
vejce 2 ks
mandle plátky 120 g

1 Zahřejte troubu na 175 °C. 120 g nemletého máku zalijte 170 ml svařeného mléka. Dejte stranou a nechte zchladnout. Smíchejte 185 g hladké mouky, ½ lžičky jedlé sody, 2 lžičky prášku do pečiva, ¼ lžičky soli. V jiné míse utřete 115 g změklého másla a 180 g krupicového cukru do krému. Postupně zašlehejte 2 vejce.

2 Vmíchejte suché přísady, mák smíchaný s mlékem a 120 g mandlových lupínků, nasekaných. Směs rozdělte do připravených formiček a pečte 20–25 minut, aby zapíchnutá špejle vycházela čistá.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit