Lehounký dezert připomíná americký cheesecake, ale je nadýchanější. Nejlepší je upéci ho den předem.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 ˚C.
Všechny suroviny na korpus kromě vajíčka vsypte do mísy robota a několikrát prošlehněte, abyste získali hrubší drobenku. (Jde to samozřejmě i ručně).
Přidejte vajíčko a zpracujte na hladké těsto.
Koláčovou formu o průměru 24 cm s odnímatelným dnem lehce vymastěte a přesuňte do ní těsto. Vymačkejte prsty, uhlaďte a pečte zhruba pětadvacet minut, až vyběhne a zezlátne.
Mezitím rozetřete v míse tvaroh s vejci, zakysanou smetanou, cukrem a vanilkovým cukrem.
Upečený korpus vysuňte z trouby, poklaďte meruňkami a přelijte tvarohem. Vraťte do trouby a pečte ještě asi padesát minut, až tvaroh zpevní a těsto bude krásně zlaté a už od pohledu křehké. Vyjměte z trouby a po vychladnutí uložte do chladničky.
Přeprava a servírování:
Formu přetáhněte fólií na potraviny. Na místě určení vyklopte a poprašte moučkovým cukrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 20x sladké meruňky(20 receptů)
- Tvarohové dezerty: Až 66 ověřených receptů(66 receptů)
Komentáře
02.09.2007 09:27
Apetit 5/05
13.01.2008 19:23
Skvělý i se změnami
01.02.2008 16:27
víc meruněk
03.04.2008 11:41
výborný
18.07.2008 08:54
skvělý
14.08.2008 19:03
více tvarohu
07.04.2009 15:57
Dobrůtka, ale jsou třeba úpravy
10.04.2009 21:19
Mnanka, ale mensi chyba v receptu
04.10.2009 16:06
bez chyby :)
08.04.2017 10:05
Delikatesní. Upekla jsem ho s
Delikatesní. Upekla jsem ho s mandarinkami a také super.