Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Skořicové tlapičky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Velmi snadné cca 20 tlapiček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3185 kcal
Bílkoviny 56 g
Sacharidy 319 g
Tuky 184 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivá kombinace. Skořicové tlapičky jsou křehké pečivo, které si užijete na Vánoce, ale i kdykoliv během roku. Dostanou vás podmanicou vůní skořice a díky máslu se doslova rozplývají na jazyku. 

Suroviny

loupané, mleté
máslo 140 g
pokojové teploty
vejce 2 ks
menší
skořice ½ ČL
hřebíček 1 špetka
mletý
z poloviny citronu

Postup

1

Všechny suroviny vsypte do misky a zpracujte ve vláčné těsto. Nechte ho nejméně 6 hodin odpočinout v chladu, zabalené do potravinové fólie. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.

    2

    Do připravených formiček vtlačujte těsto, ale neplňte je až po okraj – nechte ve sladké hmotě malý důlek: při pečení tlapičky vyběhnou, a kdyby byly moc silné, nemusely by se úplně propéct. Pečte zhruba 5–7 minut, okraj pracen má být zlatavý. Vyklápíme za horka.

      Profi tipy Dalibora Navrátila, šefkuchaře restourace Villa Voyta

      • Na tmavé těsto, které je na prac­ny běžné, použijte jen nejkvalitnější holandské kakao. Nekvalitní směsi by těsto zbarvily spíš do šeda.
      • Při strouhání citronů se pečlivě vyhýbejte bílé části – je hořká.
      • Nevěřili byste, jak se chuť ořechů ‚vytáhne‘ pražením. Stačí je rozložit na plech a zhruba 10 minut péct v troubě při teplotě kolem 150 °C.
      • I mně se někdy stane, že vyklopím ne úplně upečené tlapičky. Už bez formičky je tedy vrátím na plech a dopřeju jim ještě dvě až tři minuty ve vyhřáté troubě.

      Související články

      Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/12 spolu s mnoha dalšími recepty

      Autor: redakce Apetitu

      Apetit 2004/12

      Komentáře

      14.09.2007 17:32
      Recept se nachází v č.12/04, str.46
      04.12.2007 21:31
      Spíš by mě zajímalo, proč Aleno takhle pátráte???
      16.12.2008 23:41
      Alena je nejlepsi!
      12.09.2007 18:21
      v kterym papirovym apetitu bylo proboha tohle? Aleno, poradte! ke kazdymu receptu to pisete, ale tady nic neni! vy to ale pekne flakate! nerikejte, ze mate na praci este neco jinyho, krome hledani receptu v casopisu!!!

      Apetit magazín

      Jak na to: porcování kuřete
      • Tipy a triky

      Jak na to: porcování kuřete

      Kuchař, který umí zužitkovat všechno, si zaslouží úctu. Zrovna kuře se dá využít se vším všudy. Než začnete vařit, musíte ho však správně naporcovat. ...

      Obchod Apetit

      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      319 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč
      Dostupný
      399 Kč
      279 Kč