Medové lívanečky se skořicovým máslem

Medové lívanečky se skořicovým máslem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 21
Do 30 minut 20 lívanečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2539 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 224 g
Tuky 153 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Geniálně jednoduché a božsky dobré, kdo by odolal? Z talíře zmizí jak mávnutím kouzelného proutku!

Suroviny

podmáslí 250 ml
vejce 2 ks
bílky a žloutky zvlášť
citronová kůra 1 PL
vanilkový extrakt 1 ČL
máslo 25 g
změklé
med 60 ml
mouka pšeničná hladká 160 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 25 g
na smažení
Na skořicové máslo
máslo 100 g
změklé
skořice 1 ČL
med 60 ml

1 Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.

2 Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

3 Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem.

Jak na dokonalé palačinky

Jak na dokonalé palačinky

Více

Komentáře

Anonym

na lívance se mi osvědčil jiný recept (viz. recept lívance babičky Milušky) tak jsem vyzkoušela skořicové máslo. na můj vkus je to moc sladké (i když mám sladké ráda), ale přítel, který sladké nemusí a taťka, který nemá rád skořici si máslo oba vychvalovali. :) a příště udělám jen poloviční dávku, to nám bude akorát stačit.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit