Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Řepa zapečená s fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 42
Do 75 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1024 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 61 g
Tuky 163 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lahodně sladkou chuť červené řepy geniálně doplňuje slaný sýr – přímo dokonalá kombinace! Přesně taková je řepa zapečená s fetou – zeleninová příloha ke grilovanému masu. Položte pekáček doprostřed stolu a nechte hosty, ať si naberou...

Suroviny

řepa 500 g
malá, s lístky a slupkou, rozpůlené
římský kmín 2 ČL
olivový olej 2 PL
nebo feta
chilli sušené
na dochucení
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení

Postup

1

Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Omytou řepu rozložte do zapékací formy, řeznou plochou nahoru, a pokmínujte.

2

V pánvi rozehřejte olej, a až se rozpálí, přelijte jím řepu. Osolte, opepřete a pečte asi půl hodiny.

3

Mezi řepu rozložte fetu, posypte chilli a pečte ještě dvacet minut. Vmíchejte posekané lístky řepy, máte-li.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Komentáře

21.01.2010 22:28
Myslím, že tato úprava řepy není v našich českých končinách zcela obvyklá. Všem doporučuji vyzkoušet a především dodržet recept. Nedávejte chilli hodně, ale určitě jeho přítomnost neoželte. Stejně tak s dalšími ingrediencemi. Ano, špenát až nakonec, aby se nám hoch příliš nerozvařil a také neobarvil. Výborná večeře :)
19.01.2010 22:24
Diky receptu jineho casopisu, ktery Vas recept asi okopiroval, ale zato i rozsiril, jsem pridala nakonec na poslednich par minut dve hrsti listu spenatu... je to opravdu strasne dobre! Nikdy predtim jsem repu nejedla, ale tato uprava je uzasna!
09.01.2010 13:54
asi by som tú repu nakrájala na menšie kúsky alebo plátky, lebo po 50tich minútach pečenia bola ešte dosť tvrdá. kombinácia so syrom je fajn

Apetit magazín