Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Domácí müsli tyčinky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 65
Do 50 minut Velmi snadné na 12 tyčinek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2852 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 211 g
Tuky 200 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí müsli tyčinky jsou skvělé na svačinu, na cestu do práce i na výlet. Recept je velmi snadný a ingredience si můžete libovolně měnit. Pečené müsli tyčinky si nakrájejte na požadovanou velikost a uchovávejte v uzavíratelné krabičce v lednici. Jednotlivé tyčinky také můžete zabalit do celofánu nebo alobalu. Připravte si zdravé mlsání, které nezruinuje vaši peněženku.

Suroviny

máslo 100 g
+ na vymazání plechu
vločky 200 g
viz Něco navíc
slunečnicová semínka 100 g
sezamová semínka 50 g
nasekané
med 3 PL
třtinový cukr 100 g
světlý
mletá
sušené brusinky 100 g
nebo borůvky, třešně

Postup

1

Troubu předehřejte na 160 °C. Formu o rozměrech 18 x 25 cm vymažte máslem a vyložte papírem na pečení. Nasypte do ní vločky, semínka a oříšky, promíchejte je a dejte do trouby na 5–10 minut, aby krásně zezlátly.

2

Mezitím rozehřejte v pánvi máslo, med a cukr. Přidejte směs z trouby, skořici a sušené ovoce a pořádně vše promíchejte. Přendejte zpět na plech, uhlaďte a pečte 30 minut. Nechte vychladnout a rozkrájejte na dvanáct tyčinek.

NĚCO NAVÍC
Vločky můžete použít, jaké chcete: ovesné, pšeničné, žitné, ječné, špaldové atd. Skvělá je i verze s klíčky.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/9

Komentáře

30.03.2015 15:48

Dobry den, muzu se zeptat jak je to s trvanlivosti? A pripadne, jak tycinky skladovat (lednice?)?

Diky, Lucie

23.03.2015 21:49

Dobry den , Jano, minuly tyden se na webu objevoval recept na mrkvovy dort bez mouky a bohuzel jsem si ho nestacila stahnout. Bylo by mozne mi ho poslat? Moc diky, Hanka

15.12.2014 09:36

Nevím kde se stala chyba, upečená směs vůbec nedrží pohromadě, na chut je sice výborná,ale je z toho müsli do jogurtu.

05.04.2016 14:35

Pekla jsem v sobotu a byly výborné - ale musí se nechat úplně vychladnout, jinak se opravdu rozdrobí.

16.07.2014 07:51

Bohužel jsem v receptu nenašla kolik a jakých semínek nebo ořechů - nechybí tam něco? díky Dáša

20.03.2015 11:36

Milá Dagmar, viz ingredience:

100 g másla + trochu navíc na vymazání plechu
200 g vloček (viz Něco navíc)
100 g slunečnicových semínek
50 g sezamových semínek
50 g nasekaných jader vlašských ořechů
3 lžíce medu
100 g světlého třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
100 g sušených brusinek (anebo borůvek či třešní)

Apetit magazín