0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Paprikové těstoviny s chorizem

Paprikové těstoviny s chorizem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Paprikové těstoviny s chorizem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2990 kcal
Bílkoviny 129 g
Sacharidy 255 g
Tuky 155 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Papriky jdou s chorizem krásně dohromady na pizze, v sendviči i v těstovinách. Pokud se rozhodnete chorizo nahradit jinou klobásou, pamatujte, že čím bude kvalitnější, tím lepší chuť bude mít pokrm; například pravou maďarskou čabajkou určitě nic zkazíte.

Suroviny

těstoviny 400 g
krátké
chorizo 100 g
klobása, na kostičky
paprika žlutá 1 ks
na nudličky
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
olivový olej 1 PL
rajčatová omáčka hotová 500 ml
nejlépe domací (odkaz v receptu)
smetana ke šlehání 150 ml
parmazán 80 g
strouhaný
bazalka
lístky, k podávání

1 V rendlíku na lžíci rozehřátého olivového oleje opékejte 2 minuty nakrájenou klobásku chorizo. Přidejte papriku a míchejte další 2 minuty. Potom vhoďte česnek a míchejte 30 sekund. Na závěr zalijte domácí rajčatovou omáčkou a smetanou a přiveďte k varu. Vařte 5–10 minut, až omáčka zhoustne. 

2 Uvařte těstoviny ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Slijte je a ihned promíchejte s omáčkou. Podávejte posypané parmazánem a lístky bazalky.

TIPY & TRIKY

  • Místo choriza můžete použít vymačkanou čerstvou klobásu na grilování. Opékejte ji trochu déle a hrudky přitom drťte vařečkou. V grilovací sezoně ji běžně koupíte v lepších řeznictvích a supermarketech.
     
  • Výborné bude i pokrájené zbylé pečené maso z předchozího dne nebo šunka či slanina.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/8

Komentáře

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit