Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.6/5 Počet hodnocení: 28
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 822 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 143 g
Tuky 5 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný balíček s křupavou zeleninou a pikantní omáčkou je specialita, kterou s přehledem zvládnete!

Suroviny

nudle rýžové 50 g
tenké
uvařené, rozdělené na vlákna
mrkev 1 ks
na jemné proužky
okurka ½ ks
na jemné proužky
najemno
ledový salát 1 ks
srdíčko
koriandr čerstvý
lístky k podávání
máta
lístky k podávání
Na omáčku
rybí omáčka 4 PL
rýžový ocet 2 PL
citronová šťáva
střik
čerstvá

Postup

1

Rýžový papír namočte do vlažné vody (jestli nenajdete na obalu návod, nechte je v ní zhruba čtyři minuty). Pak už by měly být krásně vláčné a tvárné. Anebo je na půl minuty ponořte do vody vroucí – výsledek bude stejný.

2

Hotové placky nechte odkapat a vychladnout na kuchyňském papíru. Stejným způsobem naložte s rýžovými nudlemi a po vychladnutí je překrájejte na asi dvoucentimetrové kousky.

3

Vláčnou placku položte na prkýnko, rozložte na ni část nudlí, zeleniny i masa tak, aby vám po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky.

4

Okraje zahrňte dovnitř a placku pak srolujte do úhledného balíčku nebo něčeho, co tvarem připomíná jakýsi silný doutník. V téhle fázi je můžete překrýt kouskem navlhčeného kuchyňského papíru a i do druhého dne je uložit do ledničky.

5

Chilli papričku rozřízněte, zbavte semínek, jemně nakrájejte a v misce smíchejte s ostatními surovinami na omáčku.

6

Podávejte na ploché míse nebo talíři, doplněné listy salátu, bylinkami a omáčkou. Každý balíček si pak zabalte do salátu se snítkou bylinek a namáčejte.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Jsou super, když se zabalené rychle osmaží ve vyšší vrstvě oleje. Nenasáknou.
Dobry den!Chtela bych jenom rict, ze prave vietnamske zavitky delame trochu, nebo spise hodne jinak, ale tyhle zavitky vypadaji taky dobre.
viz titulek .-/
rýžový papír se dá často sehnat v některých zeleninách, které provozují vietnamci. (např. v ul.Klapkova Praha 8). Mají je taky v Globusu V Letňanech.
musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.
musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.
Recept se nachází v č.6/06, str.67

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč