0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.1 / 5. Počet hodnocení: 23
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 822 kcal
Bílkoviny 41 g
Sacharidy 143 g
Tuky 5 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný balíček s křupavou zeleninou a pikantní omáčkou je specialita, kterou s přehledem zvládnete!

Suroviny

rýžový papír 100 g
nudle rýžové 50 g
tenké
kuřecí prsa 1 ks
uvařené, rozdělené na vlákna
mrkev 1 ks
na jemné proužky
okurka 0.5 ks
na jemné proužky
paprika červená 1 ks
najemno
ledový salát 1 ks
srdíčko
koriandr čerstvý
lístky k podávání
máta
lístky k podávání
Na omáčku
rybí omáčka 4 PL
rýžový ocet 2 PL
citronová štáva
střik
chilli paprička 1 ks
čerstvá

Postup

1

Rýžový papír namočte do vlažné vody (jestli nenajdete na obalu návod, nechte je v ní zhruba čtyři minuty). Pak už by měly být krásně vláčné a tvárné. Anebo je na půl minuty ponořte do vody vroucí – výsledek bude stejný.

2

Hotové placky nechte odkapat a vychladnout na kuchyňském papíru. Stejným způsobem naložte s rýžovými nudlemi a po vychladnutí je překrájejte na asi dvoucentimetrové kousky.

3

Vláčnou placku položte na prkýnko, rozložte na ni část nudlí, zeleniny i masa tak, aby vám po straně zůstaly asi centimetrové okraje a náplň sahala tak do třetiny placky.

4

Okraje zahrňte dovnitř a placku pak srolujte do úhledného balíčku nebo něčeho, co tvarem připomíná jakýsi silný doutník. V téhle fázi je můžete překrýt kouskem navlhčeného kuchyňského papíru a i do druhého dne je uložit do ledničky.

5

Chilli papričku rozřízněte, zbavte semínek, jemně nakrájejte a v misce smíchejte s ostatními surovinami na omáčku.

6

Podávejte na ploché míse nebo talíři, doplněné listy salátu, bylinkami a omáčkou. Každý balíček si pak zabalte do salátu se snítkou bylinek a namáčejte.

Související články

Co nevíte o slavné vietnamská polévca pho
  • Zajímavosti

Co nevíte o slavné vietnamská polévca pho

Stejně jako si lidé radí, kam jít na poctivý guláš či skvělé suši, kolují gastroscénou i tipy na dobré pho – misku vietnamské polévky, která zahřeje, nasytí a svou chutí a vůní vás navíc příjemně naladí. Narazit na bistro, kde ji vaří, už...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/6

Komentáře

Anonym

Dobry den!Chtela bych jenom rict, ze prave vietnamske zavitky delame trochu, nebo spise hodne jinak, ale tyhle zavitky vypadaji taky dobre.

Anonym

rýžový papír se dá často sehnat v některých zeleninách, které provozují vietnamci. (např. v ul.Klapkova Praha 8). Mají je taky v Globusu V Letňanech.

Anonym

musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.

Anonym

musim dat za pravdu hoai. Tento recept se od těch opravdových vietnamských závitků hodně moc liší. Navíc - sušený a namáčený rýžový papír podle mého názoru není vhodný k přípravě čerstvých závitků. Je dost tuhý a trhá se, spíš bych ho použila pro smažené závitky. Ve vietnamu připravují rýžový papír pro tyto závitky vždy čerstvý a výsledek je vynikající.

Obchod Apetit