Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

Těstoviny s lehkou cuketovou omáčkou

4 / 5. Počet hodnocení: 109
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2772 kcal
Bílkoviny 94 g
Sacharidy 238 g
Tuky 140 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Krémová omáčka je stejně snadná jako lahodná. A vy se k ní budete často vracet!

Suroviny

olivový olej 4 PL
máslo 50 g
česnek 2
jemně nakrájené
cuketa 1 kg
nakrájená na jemná kolečka
špagety 500 g
zakysaná smetana 100 ml
parmazán 50 g
strouhaný
petrželka 1 hrst
zelená, sekaná
sůl
pepř
na dochucení

1.  Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo. Zlehka na nich osmažte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Smažte asi dvacet minut, aby byly cukety velmi vláčné. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.

 


2.  K cuketám přidejte smetanu a většinu sýra a nechte na mírném varu probublat. Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte. Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.

Variace  Další skvělou variantu získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.

 

Komentáře

Anonym

Sice moje verze vypadala velmi odlišně od té co je na obrázku, ale výsledek všem moc chutnala a ráda se k receptu vracím! doporučuju! lehké a jemné!

Anonym

Je to opravdu vynikající a děsně jednoduché. Musím přiznat, že cuketu moc nemusím, ale v této kombinaci bych ji mohla každý den:-). Doporučuji všem!

Anonym

Prosím, jaké číslo apetitu je tento recept.Dík

Anonym

Špagety s cuketou jsou super, mám ale raději přeci jen tu variantu pouze s olivovým olejem bez smetany...přidám ale o to více česneku a chili! Taky cuketu na hrubo nastrouhám než krájim na kolečka. Každopádně je to super svěží recept :-)

Iva Knapčíková

výborné! já přidávám ještě trochu bazalky. nikdy bych neřekla, že těstoviny s cuketou mohou být tak dobré a zároveň jednoduché.

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit