Omáčka na špagety s cuketami je stejně snadná jako lahodná. A vy se k ní budete často vracet! Rychlé cuketové špagety jsou skvělým letním jídlem, které se stane hitem vaší kuchyně.
Suroviny
Postup
Ve velké mělké pánvi rozehřejte olej a máslo.
Zlehka na nich restujte plátky česneku a cuket, osolte a opepřete. Restujte asi dvacet minut, aby byly cukety vláčné.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus; obvykle to trvá kolem osmi minut.
K cuketám přidejte smetanu, většinu nanstrouhaného sýra a nechte na mírném varu probublat.
Vsypte scezené těstoviny a vše spolu důkladně promíchejte.
Podávejte sypané petrželkou se zbylým sýrem.
Variace
Další skvělou variantu cuketové „omáčky“ získáte, když silnější plátky cukety ogrilujete nebo opečete na grilovací pánvi, promícháte s olivovým olejem, citronovou šťávou a sekaným česnekem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů)
- Jídlo bez výčitek: Lehce, svobodně a bez hladu(32 receptů)
Komentáře
Obrovska dobrota a k tomu rychle hotova. I dvouleta dcerka jedla o 106;)
výborné! já přidávám ještě trochu bazalky. nikdy bych neřekla, že těstoviny s cuketou mohou být tak dobré a zároveň jednoduché.
Výborné jídlo! Já přidávám ještě nějaké italské koření, ale jinak u mě opravdu TOP!