Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 3.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 muffinů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4116 kcal
Bílkoviny 82 g
Sacharidy 387 g
Tuky 240 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vanilkové muffiny jsou naprosto univerzální, můžete je zdobit prakticky jakýmkoli krémem. Díky máslu navíc zůstanou dlouho vláčné.

 

Suroviny

mouka pšeničná hladká 225 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
máslo 225 g
změklé
krupicový cukr 225 g
sůl 1 špetka
vanilkový lusk 0.5 ks
vyškrábnutá semínka
vejce 4 ks
pokojové teploty

1 Troubu předehřejte na 175 °C. Připravte si formu na muffiny a vyložte ji papírovými košíčky.

2 Smíchejte mouku a kypřicí prášek a odložte prozatím stranou.

3 Máslo, cukr a sůl dejte do mísy. Přidejte semínka z vanilkového lusku a šlehejte do světlé pěny (pokud máte domácí robot, použijte míchací nástavec, nikoli metličku).

4 Vejce prošlehejte vidličkou a za vysokých otáček robotu pomalu přilévejte k vyšlehanému máslu. Pokud by se směs začala srážet, přidejte lžíci moučné směsi a pokračujte s přiléváním
vajec. Snižte otáčky a po třetinách vmíchejte mouku s kypřicím práškem.

5 Lžící rozdělte těsto do připravených košíčků tak, aby byly naplněné ze dvou třetin. Muffiny pečte zhruba 15–20 minut. Hotové muffiny vyjměte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Komentáře

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit