Kuřátka s jarními bylinkami

Kuřátka s jarními bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do 30 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1752 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 50 g
Tuky 131 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kerblík, petrželka a bazalka spolu s mascarpone zajistí, že kuřátka budou krásně voňavá a nevysušená.

Suroviny

kerblík 1 hrst
nasekaný
2 hrsti
zelená petrželka nasekaná
bazalka 1 PL
nasekaná
mascarpone 250 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kuře 2 ks
900 g, chlazená
pórek 6 ks
malé, podélně přepůlené, lze nahradit 12 ks jarních cibulek
víno bílé 200 ml
máslo 2 PL
bageta
k podávání, lze nahradit bramborovou kaší

Troubu předehřejte na 170 °C. Kuřata podél páteře překrojte napůl – páteř odstraňte. Maso osolte a opepřete. Bylinky promíchejte s mascarpone, opepřete a pořádně osolte. Prstem jemně uvolněte kůži na prsou a rozdělte pod ni bylinkové mascarpone; náplň pod kůží pak můžete zajistit párátkem. Do zapékací nádoby rozložte pórek (řeznou stranou nahoru) nebo jarní cibulku, zalijte vínem, osolte a opepřete. Na to rozložte půlky kuřátek. Poklaďte máslem a pečte asi 50 minut doměkka a dozlatova. Podávejte s křupavou bagetou nebo bramborovou kaší.

Komentáře

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit