0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kuřátka s jarními bylinkami

Kuřátka s jarními bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřátka s jarními bylinkami

4.7 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1774 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 54 g
Tuky 131 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kerblík, petrželka a bazalka spolu s mascarpone zajistí, že kuřátka budou krásně voňavá a nevysušená.

Suroviny

kerblík 1 hrst
nasekaný
petrželka 2 hrsti
zelená, nasekaná
bazalka 1 PL
čerstvá, nasekaná
mascarpone 250 g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kuře 2 ks
jedno o váze cca 900 g, chlazená
pórek 6 ks
malé, podélně přepůlené, lze nahradit 12 ks jarních cibulek
víno bílé 200 ml
suché
máslo 2 PL
bageta
k podávání, lze nahradit bramborovou kaší

1 Troubu předehřejte na 170 °C. Kuřata podél páteře překrojte napůl – páteř odstraňte. Maso osolte a opepřete. Bylinky promíchejte s mascarpone, opepřete a pořádně osolte. Prstem jemně uvolněte kůži na prsou a rozdělte pod ni bylinkové mascarpone; náplň pod kůží pak můžete zajistit párátkem.

2 Do zapékací nádoby rozložte pórek (řeznou stranou nahoru) nebo jarní cibulku, zalijte vínem, osolte a opepřete. Na to rozložte půlky kuřátek. Poklaďte máslem a pečte asi 50 minut doměkka a dozlatova. Podávejte s křupavou bagetou nebo bramborovou kaší.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Komentáře

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit