Plněné vejce s bylinkami

Plněné vejce s bylinkami

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Na 12 plněných půlek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1354 kcal
Bílkoviny 74 g
Sacharidy 5 g
Tuky 113 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vejce zjemněné avokádem

Suroviny

vejce 6 ks
avokádo 0.5 ks
majonéza 3 PL
hořčice dijonská 2 ČL
citronová štáva 1 ČL
česnek stroužek
malý
sůl
pepř
bylinky hrst
najemno nasekané (pažitka, petrželka, bazalka)
avokádo
nakládaná sušená rajčata na ozdobu

Uvařte 6 vajec natvrdo. Rozmixujte 6 vařených žloutků, 1/2 avokáda, 3 lžíce majonézy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičku citronové šťávy a malý stroužek česneku. Osolte a opepřete. Vmíchejte hrst najemno nasekané směsi bylinek (pažitka, petrželka, bazalka...) a naplňte vydlabané půlky vajec. Ozdobte avokádem a nakládaným sušeným rajčetem.

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit