Vejce zjemněné avokádem
Suroviny
vejce
6
ks
avokádo
½
ks
majonéza
3
PL
hořčice dijonská
2
ČL
citronová šťáva
1
ČL
česnek
stroužek
malý
sůl
pepř
bylinky
hrst
najemno nasekané (pažitka, petrželka, bazalka)
nakládaná sušená rajčata na ozdobu
Postup
1
Uvařte 6 vajec natvrdo. Rozmixujte 6 vařených žloutků, 1/2 avokáda, 3 lžíce majonézy, 2 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičku citronové šťávy a malý stroužek česneku. Osolte a opepřete. Vmíchejte hrst najemno nasekané směsi bylinek (pažitka, petrželka, bazalka...) a naplňte vydlabané půlky vajec. Ozdobte avokádem a nakládaným sušeným rajčetem.