Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřátka s jarními bylinkami
Kuřátka s jarními bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřátka s jarními bylinkami

4.8/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1774 kcal
Bílkoviny 62 g
Sacharidy 54 g
Tuky 131 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Kerblík, petrželka a bazalka spolu s mascarpone zajistí, že kuřátka budou krásně voňavá a nevysušená.

Suroviny

kerblík 1 hrst
nasekaný
petrželka 2 hrsti
zelená, nasekaná
bazalka 1 PL
čerstvá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kuře 2 ks
jedno o váze cca 900 g, chlazená
pórek 6 ks
malé, podélně přepůlené, lze nahradit 12 ks jarních cibulek
suché
bageta
k podávání, lze nahradit bramborovou kaší

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C. Kuřata podél páteře překrojte napůl – páteř odstraňte. Maso osolte a opepřete. Bylinky promíchejte s mascarpone, opepřete a pořádně osolte. Prstem jemně uvolněte kůži na prsou a rozdělte pod ni bylinkové mascarpone; náplň pod kůží pak můžete zajistit párátkem.

2

Do zapékací nádoby rozložte pórek (řeznou stranou nahoru) nebo jarní cibulku, zalijte vínem, osolte a opepřete. Na to rozložte půlky kuřátek. Poklaďte máslem a pečte asi 50 minut doměkka a dozlatova. Podávejte s křupavou bagetou nebo bramborovou kaší.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Komentáře

12.04.2015 16:30

Výborný nápad na jaro.

Apetit magazín