Kerblík, petrželka a bazalka spolu s mascarpone zajistí, že kuřátka budou krásně voňavá a nevysušená.
Suroviny
kerblík
1
hrst
nasekaný
petrželka
2
hrsti
zelená, nasekaná
bazalka
1
PL
čerstvá, nasekaná
mascarpone
250
g
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
kuře
2
ks
jedno o váze cca 900 g, chlazená
pórek
6
ks
malé, podélně přepůlené, lze nahradit 12 ks jarních cibulek
víno bílé
200
ml
suché
máslo
2
PL
bageta
k podávání, lze nahradit bramborovou kaší
Postup
1
Troubu předehřejte na 170 °C. Kuřata podél páteře překrojte napůl – páteř odstraňte. Maso osolte a opepřete. Bylinky promíchejte s mascarpone, opepřete a pořádně osolte. Prstem jemně uvolněte kůži na prsou a rozdělte pod ni bylinkové mascarpone; náplň pod kůží pak můžete zajistit párátkem.
2
Do zapékací nádoby rozložte pórek (řeznou stranou nahoru) nebo jarní cibulku, zalijte vínem, osolte a opepřete. Na to rozložte půlky kuřátek. Poklaďte máslem a pečte asi 50 minut doměkka a dozlatova. Podávejte s křupavou bagetou nebo bramborovou kaší.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 8x jarní kuřátko(8 receptů )
Komentáře
Výborný nápad na jaro.