0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pečený králík s kmínem, česnekem a bylinkami

Pečený králík s kmínem, česnekem a bylinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pečený králík s kmínem, česnekem a bylinkami

4 / 5. Počet hodnocení: 2
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2706 kcal
Bílkoviny 333 g
Sacharidy 75 g
Tuky 120 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králičí maso se pořád drží ve stínu jiných druhů masa. Myslíme si, že neprávem. Má totiž výjimečné nutriční vlastnosti, a pokud víte, jak na něj, můžete ho proměnit v naprostou delikatesu. Vyzkoušejte třeba jednoduchou úpravu s kmínem, česnekem a bylinkami. 

Suroviny

králičí maso 1,5 kg
celý králík – 1,5-1,8 kg
sůl
kmín
celý
česnek 3 ks
2-3 paličky, očištěné, ale v celku, vodorovně rozpůlené
rozmarýn snítky
čerstvý
tymián snítky
čerstvý
máslo
na pokladení a zjemnění

Postup

1

Troubu předehřejte na 200°C. Staženého a vykuchaného králíka rozdělte pomocí nože nebo kuchyňských nůžek na 6–7 částí. Nejdříve oddělte přední i zadní nohy, nakonec přesekněte nebo přestřihněte hřbet na 2–3 části, popřípadě oddělte hlavu. Hlava, stejně jako žebra a břišní stěny či skelet se hodí na přípravu vývaru. 

2

Rozporcovaného králíka ze všech stran osolte a okmínujte. Dejte ho do pekáčku a obložte česnekem, rozmarýnem a tymiánem, maso poklaďte tenkými plátky másla. Mírně podlijte vodou.

3

Pekáček přiklopte či zakryjte alobalem a dejte do trouby. Až se z trouby začne linout vůně, ztlumte ji na 180°C a pečte, aby bylo maso měkké a dobře se oddělovalo od kostí, celkem asi 1,5 hodiny, podle potřeby podlévejte a ke konci odklopte. Jezte s bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem, do šťávy vymačkejte pečené stroužky česneku a zjemněte ji máslem.

NĚCO NAVÍC
Zkušení venkované radí doplnit králíka na pekáči kouskem (uzeného) bůčku, aby měla pečínka šťávu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2020/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2020/8

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč