0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hovězí & fazolkové karbanátky

Hovězí karbanátky s fazolkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hovězí & fazolkové karbanátky

5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1061 kcal
Bílkoviny 128 g
Sacharidy 11 g
Tuky 54 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tradiční recept ozvláštněte zelenými fazolkami, napíchněte na špejle a získáte úžasnou chuťovku, po které se jen zapráší.

Suroviny

hovězí maso mleté 600 g
fazolky zelené 2 hrsti
zelené
cibule 1 ks
malá
sůl
pepř
čerstvě mletý
olej

1 Smíchejte 560–600 g mletého hovězího, 2 hrsti mražených zelených fazolek, rozmrazených, osušených a nasekaných, 1 malou cibulku, nasekanou, osolte a opepřete. Propracujte rukama v míse na stejnoměrnou hmotu. Vytvarujte 10–12 kuliček a napíchněte je po 2–3 na zaostřené špejle.

2 Na vyšším plameni zahřejte pánev, případně na ni vlijte olej. Kuličky opečte ze všech stran asi 2 minuty, díky špejlím se vám budou dobře otáčet, aby byly na povrchu hnědavé a uvnitř propečené.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Komentáře

Tereza Černá

Výborný recept, karbanátky měly úspěch u manžela i maminky. Vyplatí se dělat i z kvalitního masa. Jen mi ty kuličky nedržely na špejlích, takže jsem je nakonec dělala jako placky o průměru 4 cm a výšky 2cm.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit