Voňavá Itálie z českých lesních hub! Vyzkoušejte houbové rizoto s námi.
Postup
1
V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek.
2
Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem.
3
Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu.
4
Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.
5
Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby.
6
Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.
7
Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu parmazánu, zamíchejte a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit.
8
Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levné, rychlé a chutné večeře z hub(10 receptů)
- 30 výživově hodnotných jídel, která připravíte do 30 minut(30 receptů)
- Houby v kuchyni: Mega kolekce 116 nejlepších receptů(116 receptů)
- Rychlé recepty na chatu pro každý den(57 receptů)
Komentáře
Anonym
08.09.2014 12:27
1 kg hub? Vážně ... ? To musí
1 kg hub? Vážně ... ? To musí být pořádný kotel rizota. Podobný recept je na stránkách Itala v kuchyni, ten má na 320 g rýže jen 60 gramů sušených hub :)
Jana Kopřivová
02.10.2015 16:23
Milá Evo, v použití sušených
Milá Evo, v použití sušených a čerstvých hub je ale také velký rozdíl. :)
Eliška Kolářová
21.10.2014 13:30
naprosto dokonalé jídlo,
naprosto dokonalé jídlo, podařilo se mi přesně jako v restauraci, děkuji za recept :)