0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.5 / 5. Počet hodnocení: 104
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 274 g
Tuky 79 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá Itálie z českých lesních hub! Vyzkoušejte houbové rizoto s námi.

Suroviny

máslo 4 PL
cibule 1 ks
větší, nakrájená nadrobno
česnek 4 stroužky
nadrobno posekaný
rýže 250 g
kulatozrnná
vývar zeleninový 750 ml
horký, může být z kostky
houby 1 kg
směs lesních, očištěné a nakrájené nadrobno
sůl
pepř
citronová štáva 1 PL
parmazán 100 g
strouhaný

Postup

1

V hrnci rozehřejte tři lžíce másla a doměkka na něm poduste cibuli a česnek.

2

Přisypte rýži a důkladně ji promíchejte tak, aby se každé zrníčko obalilo rozpuštěným tukem.

3

Přilijte dvě třetiny vývaru a přiveďte k varu.

4

Osolte a opepřete, přikryjte poklicí a na mírném plameni vařte asi čtvrt hodiny. Podle potřeby přilijte zbytek vývaru.

5

Mezitím v pánvi rozpusťte zbývající lžíci másla a poduste na něm houby.

6

Osolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou.

7

Přesuňte je k rýži, přidejte zhruba polovinu parmazánu, zamíchejte a pod pokličkou nechte ještě deset minut dusit.

8

Podávejte okamžitě, posypané zbývajícím sýrem.

Související články

Jak vybrat rýži na rizoto
  • Tipy a triky

Jak vybrat rýži na rizoto

Podařené italské rizoto je krémové, vyladěné chuti a i přes jeho kašovitou konzistenci v něm poznáte každé jednotlivé zrnko, které musí být lehce na skus a nesmí se rozpadat.   ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/8

Komentáře

Anonym

1 kg hub? Vážně ... ? To musí být pořádný kotel rizota. Podobný recept je na stránkách Itala v kuchyni, ten má na 320 g rýže jen 60 gramů sušených hub :)

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit