0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hit opravdových gurmánů: nejjemnější trhané maso v receptech z ‚celého světa‘

Trhané vepřové maso
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pokrmy s trhaným masem najdete v menu stylového streetfood stánku i ve vyhlášené restauraci. Kromě delšího času v troubě však na jeho přípravě není nic náročného. Podívejte se na naše tipy, jak připravit to nejjemnější trhané maso. Čekají na vás lahodné recepty inspirované chutěmi celého světa.

Vyberte ten správný kus masa

Trhané maso nejčastěji připravujeme z tukem prorostlé části, z hovězí či vepřové plece, bůčku, vepřového ramínka nebo krkovice. Lze samozřejmě připravit i trhané kuřecí prso, zde si ale musíme dát pozor na vysušení a častěji jej podlévat.

Dlouhé pečení při nižší teplotě

  • Tuhosti masa zabrání, když jej před přípravou necháte odpočívat v pokojové teplotě. Maso vyndejte z lednice přibližně hodinu před plánovaným pečením.
  • Před vložením do pekáče ho nejprve na pánvi zprudka zatáhněte, aby nepouštělo tolik šťávy a neztratilo chuť.
  • Základem pro šťavnaté trhané maso je péct ho pomalu.
  • Po zatažení dopřejte masu dostatečně dlouhý čas (2-4 hodiny v závislosti na druhu masa a vybraném receptu) v troubě.
  • Maso pečte přikryté (někdo preferuje péct maso odkryté) a alespoň 2x ho v průběhu pečení přelijte výpekem. Po vyjmutí pekáčku z trouby nechte maso chvíli odpočívat a následně jej vidličkou ‚natrhejte‘.

Vyzkoušejte namísto trouby přípravu v pomalém hrnci

Pokud jste vlastníkem pomalého hrnce, máte vyhráno! Trhané maso se v něm připravuje jedna radost. Nechte ho v něm klidně i přes noc, aby mělo správnou konzistenci. Maso zatáhněte stejně, jako byste jej připravovali v troubě, přidejte ostatní ingredience dle receptu, lehce podlijte a nechte pomalý hrnec odvést svou práci.

Od Asie po Ameriku

Trhané maso patří k oblíbeným pokrmům po celém světě. Díky šťavnatosti, křehkosti a jemnosti si ho skvěle vychutnáte i jen tak s čerstvým chlebem. Nechte se inspirovat našimi recepty s trhaným masem v asijské kuchyni nebo jako nejjemnější burger v bulce.

Trhané vepřové s mangem a kokosovou rýží

Jak je patrné z názvu, tento recept je inspirovaný chutěmi Asie. Sladké mango tvoří s trhaným masem neobyčejně chutnou kombinaci, která zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Kokosová rýže celý pokrm skvěle dotváří.

Burger s trhaným masem

Burger s trhaným masem je oblíbeným streetfood jídlem. Dobře chutná i za studena, a tak se s ním často můžeme setkat na rautových stolech. Zkuste si tuto delikatesu připravit dle našeho receptu. Připravené trhané maso a kvalitní burger bulku nezapomeňte doplnit o zelí, majonézu a vyladěnou domácí bbq omáčku.

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

Jak už jsme zmínili výše i kuřecí maso můžete připravit na způsob trhaného. V našem receptu jsme zvolili kuřecí stehna, jejichž chuť jsme podpořili svěží rajčatovou omáčkou. Podávejte s pečivem nebo těstovinami dle receptu.

Trhaný bažant ve vývaru

Trhané maso si vychutnáte také v poctivém vývaru. Vyzkoušejte náš recept na bažanta se zelím a domácími knedlíčky.

Zdroj informací: časopis Apetit

Související články

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso
  • Tipy a triky

Šťavnaté a křehké: Jak na pomalu pečené hovězí maso

Nízká teplota, kvalitní pekáč a dostatek času. Tahle trojkombinace povznese téměř každé maso do nebeských výšin. Jaké hovězí se do pekáče hodí nejvíce a jak ho nejlépe připravit? Tyto vypečené tipy a triky se dozvíte v článku. Kromě toho...
Autor: Šárka Měřičková

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit