0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3366 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 194 g
Tuky 205 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle těstoviny můžete hrdě servírovat jako slavnostní jídlo.

Suroviny

Na kuře
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
mletý
česnek sušený 2 ČL
mletý
hořčičné semínko 1 ČL
mleté (nemusí být)
paprika mletá sladká 1 ČL
mletá
kuřecí stehna 4 ks
rostlinný olej 3 PL
Na omáčku
olivový olej extra panenský 3 PL
česnek 5 stroužků
na plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, nasekaná, podle chuti
bazalka 1 svazek
lístky a stonky zvlášť
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
2x400g konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán 20 g
špagety (těstoviny) 400 g
K podávání
olivový olej extra panenský
bazalka
pár lístků
parmazán 80 g
na hoblinky

Postup

1

Na kuře smíchejte dohromady sůl, cukr a všechno koření a stehna směsí dobře posypte. Marinujte minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však 1–2 dny v lednici.

2

Potom stehna potřete olejem a upečte při 200°C dokřupava, bude to trvat zhruba hodinu. Otrhejte vidličkou z kostí maso a křupavou kůži dejte stranou, bude se hodit při servírování.

3

Na omáčku v pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky česneku, chilli a nasekané stonky z bazalky. Vše opékejte při střední teplotě asi 2 minuty, jakmile se česnek rozvoní a začne se mírně zbarvovat, přidejte rajčata.

4

Omáčku osolte, opepřete a pomalu duste alespoň 20 minut, až se vypaří přebytečná voda a chuť zesílí.

5

Rajčata pomačkejte, přidejte 2/3 kuřecího masa a strouhaný parmazán a ještě krátce omáčku povařte. Nakonec přihoďte nasekanou bazalku a omáčku dochuťte solí a pepřem.

6

Těstoviny uvařte v pořádně osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny pak společně s trochou škrobové vody, ve které se vařily, přesuňte do omáčky. Zamíchejte a podle potřeby dochuťte.

7

Nandejte těstoviny do talířů, přidejte zbylé natrhané kuřecí maso, pár kapek olivového oleje, lístky bazalky, parmazán, a pokud chcete, tak jako bonus dokřupava vypečenou, najemno nakrájenou kůži ze stehen.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby
  • Jak na to

Dutch baby: Neodolatelná palačinka z trouby

Vydatná snídaně, rychlá večeře nebo jednoduchý dezert? To je Dutch baby – palačinka z jedné pánve, která udělá parádu na každém stole. Není s ní skoro žádná práce, máte hned hotovo a hodí se na ni čerstvé ovoce s javorovým syrupem, ale i...

Obchod Apetit