Tyhle těstoviny můžete hrdě servírovat jako slavnostní jídlo, ale stejně tak je uvítá i vaše rodina na oběd či večeři. Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem je recept, který se ve vaší rodinné kuchařce zabydlí.
Suroviny
Postup
Na kuře smíchejte dohromady sůl, cukr a všechno koření a stehna směsí dobře posypte. Marinujte minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však 1–2 dny v lednici.
Potom stehna potřete olejem a upečte při 200 °C dokřupava, bude to trvat zhruba hodinu. Otrhejte vidličkou z kostí maso a křupavou kůži dejte stranou, bude se hodit při servírování.
Na omáčku v pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky česneku, chilli a nasekané stonky z bazalky. Vše opékejte při střední teplotě asi 2 minuty, jakmile se česnek rozvoní a začne se mírně zbarvovat, přidejte rajčata.
Omáčku osolte, opepřete a pomalu duste alespoň 20 minut, až se vypaří přebytečná voda a chuť zesílí.
Rajčata pomačkejte, přidejte 2/3 kuřecího masa a strouhaný parmazán a ještě krátce omáčku povařte. Nakonec přihoďte nasekanou bazalku a omáčku dochuťte solí a pepřem.
Těstoviny uvařte v pořádně osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny pak společně s trochou škrobové vody, ve které se vařily, přesuňte do omáčky. Zamíchejte a podle potřeby dochuťte.
Nandejte těstoviny do talířů, přidejte zbylé natrhané kuřecí maso, pár kapek olivového oleje, lístky bazalky, parmazán, a pokud chcete, tak jako bonus dokřupava vypečenou, najemno nakrájenou kůži ze stehen.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Bleskové těstoviny, které zvládnete raz dva(15 receptů )
- Vaříme dětem: 37 nej receptů i pro malé strávníky(37 receptů )
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )
- 30 nejlepších receptů pro milovníky špaget(33 receptů )