Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Špagety s rajčatovou omáčkou a trhaným kuřecím masem

4.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3366 kcal
Bílkoviny 166 g
Sacharidy 194 g
Tuky 205 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tyhle těstoviny můžete hrdě servírovat jako slavnostní jídlo.

Suroviny

Na kuře
sůl 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
pepř bílý 1 ČL
mletý
česnek sušený 2 ČL
mletý
hořčičné semínko 1 ČL
mleté (nemusí být)
paprika sladká 1 ČL
mletá
kuřecí stehna 4 ks
rostlinný olej 3 PL
Na omáčku
olivový olej extra panenský 3 PL
česnek 5 stroužků
na plátky
chilli paprička 1 ks
čerstvá, nasekaná, podle chuti
bazalka 1 svazek
lístky a stonky zvlášť
konzervovaná rajčata loupaná 800 g
2x400g konzerva
sůl
pepř
čerstvě mletý
parmazán 20 g
špagety 400 g
K podávání
olivový olej extra panenský
bazalka
pár lístků
parmazán 80 g
na hoblinky

Postup

1

Na kuře smíchejte dohromady sůl, cukr a všechno koření a stehna směsí dobře posypte. Marinujte minimálně 2 hodiny při pokojové teplotě, nejlépe však 1–2 dny v lednici.

2

Potom stehna potřete olejem a upečte při 200°C dokřupava, bude to trvat zhruba hodinu. Otrhejte vidličkou z kostí maso a křupavou kůži dejte stranou, bude se hodit při servírování.

3

Na omáčku v pánvi rozehřejte olej, přidejte plátky česneku, chilli a nasekané stonky z bazalky. Vše opékejte při střední teplotě asi 2 minuty, jakmile se česnek rozvoní a začne se mírně zbarvovat, přidejte rajčata.

4

Omáčku osolte, opepřete a pomalu duste alespoň 20 minut, až se vypaří přebytečná voda a chuť zesílí.

5

Rajčata pomačkejte, přidejte 2/3 kuřecího masa a strouhaný parmazán a ještě krátce omáčku povařte. Nakonec přihoďte nasekanou bazalku a omáčku dochuťte solí a pepřem.

6

Těstoviny uvařte v pořádně osolené vodě podle návodu na obalu. Těstoviny pak společně s trochou škrobové vody, ve které se vařily, přesuňte do omáčky. Zamíchejte a podle potřeby dochuťte.

7

Nandejte těstoviny do talířů, přidejte zbylé natrhané kuřecí maso, pár kapek olivového oleje, lístky bazalky, parmazán, a pokud chcete, tak jako bonus dokřupava vypečenou, najemno nakrájenou kůži ze stehen.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit