Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jakou zavářku použít do rajské polévky? Nejsou to jen rýže a těstoviny

Rajská polévka s kapáním
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Rajská polévka patří mezi oblíbená jídla dětí i dospělých. Je na ni skvělé, že ji můžete obohatit mnoha různými zavářkami. Pokaždé tak získáte trochu jinou polévku. Ať už preferujete těstoviny, rýži, brambory, knedlíčky, luštěniny, maso nebo vegetariánské alternativy, možnosti jsou nekonečné.

Sladko-kyselá chuť rajské polévky, připravená z různých podob rajčat, vývaru a koření, nabízí nekonečné variace. Zavářky neboli vložky přidávané do polévky ovlivňují to, jakou polévka bude mít texturu, jakou chuť i výživové hodnoty. 

Co patří mezi oblíbené zavářky do rajské polévky?

Krátké těstoviny

Jejich neutrální jemná chuť skvěle sladkokyselou polévku doplní. Mohou to být drobné těstoviny jako například písmenka, kytičky, tarhoňa nebo kuskus. Skvělou volbou budou vždy polévkové nudle. Bezlepkovou variantou jsou rýžové těstoviny, které rajčatové polévce také velmi svědčí.

Rýže a čočka

Rýže je klasickou zavářkou, která dodává polévce vydatnost a jemnou texturu. Podobně poslouží i luštěniny.

  • Použít můžete jakýkoli druh, který máte po ruce – jasmínovou rýži, dlouhozrnnou, basmati či neloupanou.
  • Červená čočka polévku zahustí a dodá ji objem a konzistenci. Skvělé ale jsou i vařené bílé fazole nebo cizrna.

Knedlíčky nebo kapání

Knedlíčky a kapání rajské polévce ohromně sluší. Jednoduché kapání do polévky připravíte z mouky, soli a vajec. Krupicové knedlíčky můžete obohatit bylinkami, třeba čerstvou bazalkou nebo oreganem.

Čím můžete vylepšit rajskou polévku?

  • Brambory se skvěle hodí do rajské polévky. Můžete je pokrájené vařit v polévce nebo je přidat vařené, případně je ještě předtím krátce osmahnout. Efektní a lahodné jsou také například pečené plátky brambor.
  • Maso a masové knedlíčky. Větší výživnost polévce dodá vařené kuření nebo hovězí. Z mletého masa můžete připravit masové koule a podávat je k polévce na talíř.
  • Rostlinné výrobky jako tofu, seitan nebo tempeh. Dodají polévce více bílkovin a texturu.

Zdroj: časopis Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Apetit magazín