Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Řepové carpaccio podle Pohlreicha. Zajímavá marináda vykouzlí z prosté suroviny luxusní občerstvení

Pohlreich recept
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zajímavá úprava obyčejných lokálních surovin, to je přístup, kterým se ubírá moderní gastronomie už pár let. Tento koncept je blízký i Zdeňku Pohlreichovi. Ochutnejte carpaccio z červené řepy podle slavného českého šéfkuchaře v luxusním pojetí. Na závěr jsme pro vás připravili ještě pár tipů, z jaké zeleniny lze vegetariánské carpaccio ještě připravit.

Carpaccio je klasický italský pokrm, který se obvykle skládá z tenkých plátků syrového hovězího masa (případně ryby), které se pokape olivovým olejem nebo majonézou. Carpaccio si však mohou dopřát i vegetariáni, skvělé je totiž i ze zeleniny! 

  • Jeden z nejoblíbenějších vegetariánských receptů na carpaccio se připravuje z tence nakrájené červené řepy. Právě na tento pokrm nám dal recept před několika lety Zdeněk Pohlreich.
  • Řepu jednoduše oloupejte, nakrájejte na co nejtenčí plátky (ideálně na mandolíně) a nechte ji marinovat několik hodin v připravené šťávě. 
  • Plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými piniovými semínky. Celý recept najdete níže.

Tip: Další variantou je koupit předvařenou zavakuovanou řepu v igelitu, kterou stačí nakrájet na tenké plátky, rozprostřít na talíř a posypat fetou, ořechy a rukolou a vše zakápnout olivovým olejem. Během chvilky máte luxusní pohoštění pro návštěvu!

Další tipy na vegetariánské carpaccio

Další skvělou variantou vegetariánského carpaccia jsou na tenké plátky nakrájené žampiony. Tenké plátky syrových hub pokapejte směsí olivového oleje, citronové šťávy a dceného česneku a posypte je nastrouhaným parmazánem a nasekanou petrželkou. Celý recept najdete zde.

  • Na carpaccio se hodí také syrová cuketa, ředkvičky, rajčata nebo dýně.
  • Další recepty na zeleninové i masové carpaccia najdete pod článkem.

Zdroj: Apetit

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Jarmila Černá

Apetit magazín