Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem
Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2145 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 103 g
Tuky 173 g
Vláknina 9 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Carpaccio z řepy jako předkrm byla jasná volba. Pro mě je to zamilované jídlo, protože to bylo to první, co mi moje partnerka uvařila...,“ prozrazuje Jiří Hilgart. 

Skryt pre seznam

Suroviny

větší, oloupaná
vinný ocet bílý 1 PL
sójová omáčka ½ PL
1–2 lžičky dle chuti
med 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
pomerančová šťáva
ze 2 pomerančů
najemno nastrouhaná
tymián 1 snítka
lístky odrhnuté
zázvor (čerstvý) 3 cm
neoloupaný
piniové oříšky 1 ČL
nasucho opražené k podávání
k podávání
Na sýrový noček
lučina
Na rukolový olej
olivový olej 100 ml
piniové oříšky 1 ČL
rukola 1 hrst

Postup

1

Řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se sójovou omáčkou a cukrem, odstavte, přidejte med, pepř, olej, pomerančovou šťávu a tymián a prošlehejte. Zázvor nastrouhejte, vymačkejte šťávu a vlijte k marinádě. Plátky řepy spolu s marinádou dejte do uzavíratelného sáčku a nechte alespoň 12 hodin (maximálně 2 dny) marinovat.

2

Potom řepu naaranžujte na talíře, posypte opraženými piniovými semínky a strouhanou pomerančovou kůrou.

3

Lučinu a crème fraîche promíchejte, osolte a opepřete. Pomocí lžiček vytvořte nočky a vložte je na řepu.

4

Na rukolový olej rozmixujte dohladka neopražené pinie, rukolu a olej. Osolte a opepřete, případně ještě přilijte olej. Nalijte lžící po obvodu talíře a na závěr posypte rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín