0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1216 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 95 g
Tuky 81 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Carpaccio z řepy jako předkrm byla jasná volba. Pro mě je to zamilované jídlo, protože to bylo to první, co mi moje partnerka uvařila...,“ prozrazuje Jiří Hilgart. 

Suroviny

větší, oloupaná
vinný ocet bílý 1 PL
sójová omáčka ½ PL
krupicový cukr 1 ČL
dle chuti
med 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
rukolový olej 100 ml
pomerančová šťáva
ze dvou pomerančů
pomerančová kůra 1 ČL
najemno nastrouhaná
tymián 1 snítka
lístky odrhnuté
zázvor (čerstvý) 3 cm
neoloupaný
piniové oříšky 2 ČL
z toho 1 lžička nasucho opražených k podávání
krémový sýr 50 g
lučina
crème fraîche 120 g
rukola 1 hrst
+ navíc k podávání

1 Řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se sójovou omáčkou a cukrem, odstavte, přidejte med, pepř, olej, pomerančovou šťávu a tymián a prošlehejte. Zázvor nastrouhejte, vymačkejte šťávu a vlijte k marinádě. Plátky řepy spolu s marinádou dejte do uzavíratelného sáčku a nechte alespoň 12 hodin (maximálně 2 dny) marinovat.

2 Potom řepu naaranžujte na talíře, posypte opraženými piniovými semínky a strouhanou pomerančovou kůrou.

3 Lučinu a crème fraîche promíchejte, osolte a opepřete. Pomocí lžiček vytvořte nočky a vložte je na řepu.

4 Na rukolový olej rozmixujte dohladka neopražené pinie, rukolu a olej. Osolte a opepřete, případně ještě přilijte olej. Nalijte lžící po obvodu talíře a na závěr posypte rukolou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč