„Carpaccio z řepy jako předkrm byla jasná volba. Pro mě je to zamilované jídlo, protože to bylo to první, co mi moje partnerka uvařila...,“ prozrazuje Jiří Hilgart.
Suroviny
Postup
Řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se sójovou omáčkou a cukrem, odstavte, přidejte med, pepř, olej, pomerančovou šťávu a tymián a prošlehejte. Zázvor nastrouhejte, vymačkejte šťávu a vlijte k marinádě. Plátky řepy spolu s marinádou dejte do uzavíratelného sáčku a nechte alespoň 12 hodin (maximálně 2 dny) marinovat.
Potom řepu naaranžujte na talíře, posypte opraženými piniovými semínky a strouhanou pomerančovou kůrou.
Lučinu a crème fraîche promíchejte, osolte a opepřete. Pomocí lžiček vytvořte nočky a vložte je na řepu.
Na rukolový olej rozmixujte dohladka neopražené pinie, rukolu a olej. Osolte a opepřete, případně ještě přilijte olej. Nalijte lžící po obvodu talíře a na závěr posypte rukolou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Valentýnské menu pro kuchaře začátečníky: Oslňte drahou polovičku večeří, po které vás bude milovat ještě víc!(22 receptů )
- 30 vydatných a teplých podzimních salátů, které vás zahřejí(30 receptů )
- Červená řepa: 41 receptů s královnou studené kuchyně(41 receptů )
- Trpíte jarní únavou a svádíte to na počasí? Možná je to spíše chybou v jídelníčku, kterou dělají všichni(23 receptů )