Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Salátek z červené řepy se sýrovým nočkem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 795 kcal
Bílkoviny 10 g
Cukr 78 g
Tuky 47 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Carpaccio z řepy jako předkrm byla jasná volba. Pro mě je to zamilované jídlo, protože to bylo to první, co mi moje partnerka uvařila...,“ prozrazuje Jiří Hilgart. 

Suroviny

červená řepa 1 ks
větší, oloupaná
vinný ocet bílý 1 PL
bílý
sójová omáčka 0.5 PL
krupicový cukr 1 ČL
dle chuti
med 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
rukolový olej 100 ml
pomeranč 2 ks
bio, šťáva vymačkaná
sušená pomerančová kůra 1 ČL
bio, najemno nastrouhaná
tymián 1 snítka
lístky odrhnuté
zázvor (čerstvý) 1 ks
3 cm kousek, neoloupaný
2 ČL
pinová jádra 1 lžička nasucho opražená k podávání
50 g
lučina
zakysaná smetana 120 g
rukola 1 hrst
navíc k podávání

1 Řepu nakrájejte na co nejtenčí plátky, nejlépe na mandolíně. Ocet svařte se sójovou omáčkou a cukrem, odstavte, přidejte med, pepř, olej, pomerančovou šťávu a tymián a prošlehejte. Zázvor nastrouhejte, vymačkejte šťávu a vlijte k marinádě. Plátky řepy spolu s marinádou dejte do uzavíratelného sáčku a nechte alespoň 12 hodin (maximálně 2 dny) marinovat.

2 Potom řepu naaranžujte na talíře, posypte opraženými piniovými semínky a strouhanou pomerančovou kůrou.

3 Lučinu a crème fraîche promíchejte, osolte a opepřete. Pomocí lžiček vytvořte nočky a vložte je na řepu.

4 Na rukolový olej rozmixujte dohladka neopražené pinie, rukolu a olej. Osolte a opepřete, případně ještě přilijte olej. Nalijte lžící po obvodu talíře a na závěr posypte rukolou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...
Komerční sdělení
  • Koktejl

TOHLE JE IN…stantní káva!

FRUITY VELVET SMOOTHIE Potřebujete jen: 2 lžičky instantní kávy Jacobs Velvet; 200 ml (sójového) mléka; 2 cl ovocného sirupu (jahoda/malina/mango); led. Šejkr naplňte do poloviny ledem, přidejte dvě lžičky instantní kávy Jacobs Velvet,...
  • Tipy a triky

Jak využít a zužitkovat rybíz?

Rybíz často nechybí na žádné zahrádce ani farmářském trhu. Pro svou výraznou nakyslou chuť, barvu i obsah vitamínů je ideální surovinou ke zpracování. Nejlepší je sníst ho čerstvý, ale pokud si lahodné bobule chcete uchovat na...
  • Novinky a zajímavosti

Jaké vitaminy obsahuje letní ovoce?

Máte chuť na sladké, a zároveň chcete svému tělu dopřát potřebné vitaminy a minerály? Pak vraťte čokoládu zpátky do šuplíku a raději se vydejte na zahrádku nebo farmářské trhy. Tam totiž právě teď naleznete sezónní ovoce, které svou chutí...

Obchod Apetit