Carpaccio z mrkve s datlemi & fetou

Carpaccio z mrkve s datlemi & fetou

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3114 kcal
Bílkoviny 54 g
Cukr 392 g
Tuky 136 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Chutě, které vás dostanou

Suroviny

mrkev 5 ks
větší
feta 250 g
šalotka 3 ks
na nudličky
datle 8 ks
odpeckovaných a nadrobno
balzamikový ocet 2 PL
olivový olej 6 PL
panenský
sůl mořská
vločková
1

Mrkve oloupejte a pak je pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte na dlouhé tenké plátky. V misce prošlehejte balzamikový ocet, panenský olivový olej a sůl (podle chuti). Jednu lžíci této zálivky dejte do středu každého talíře.

2

Na zálivku efektně poházejte plátky mrkve, posypejte je fetou rozkrájenou na kostičky, datlemi a šalotkami a celou kompozici pokapejte zbylou zálivkou.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit