Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Carpaccio z mrkve s datlemi & fetou
Carpaccio z mrkve s datlemi & fetou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Carpaccio z mrkve s datlemi & fetou

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3114 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 392 g
Tuky 136 g
Vláknina 44 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chutě, které vás dostanou.

Suroviny

mrkev 5 ks
větší
na nudličky
datle 8 ks
odpeckovaných a nadrobno
balzamikový ocet 2 PL
olivový olej 6 PL
panenský
sůl mořská
vločková

Postup

1

Mrkve oloupejte a pak je pomocí škrabky na zeleninu nakrájejte na dlouhé tenké plátky. V misce prošlehejte balzamikový ocet, panenský olivový olej a sůl (podle chuti). Jednu lžíci této zálivky dejte do středu každého talíře.

2

Na zálivku efektně poházejte plátky mrkve, posypejte je fetou rozkrájenou na kostičky, datlemi a šalotkami a celou kompozici pokapejte zbylou zálivkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín