Na přípravu téhle lahůdky se hodí mladé pevné křupavé houby s bílým masem. Ideální jsou malé a střední hříbky nebo žampiony; v Itálii, odkud recept pochází, se používají mladé plodnice muchomůrky císařské.
Suroviny
1 Malé hříbky a muchomůrky použijte celé, žampionům vylomte nožičky a použijte jen jejich kloboučky. Houby nakrájejte na tenoučké plátky nejlépe na mandolíně nebo pomocí škrabky na zeleninu. Rozdělte je na talíře a ihned pokapejte šťávou z jednoho citronu, aby houby nezhnědly.
2 Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou a petrželkou a osolte a opepřete. Zálivku rozdělte na houby. Kolem po talíři kápněte trochu balzamikového octa a houby ozdobte hoblinami parmazánu. Ihned podávejte.
NĚCO NAVÍC
Do zálivky můžete přidat ještě i stroužek drceného česneku.