0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Houbové carpaccio

Houbové carpaccio
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Houbové carpaccio

4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 679 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 36 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravu téhle lahůdky se hodí mladé pevné křupavé houby s bílým masem. Ideální jsou malé a střední hříbky nebo žampiony; v Itálii, odkud recept pochází, se používají mladé plodnice muchomůrky císařské.

Suroviny

houby 600 g
pevných (do 5 cm výšky)
citronová štáva 2 ks
petrželka 2 PL
nasekaná, hladkolistá
olivový olej 3 PL
panenský
balzamikový ocet 1 PL
nebo krém
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
parmazán
hobliny

1 Malé hříbky a muchomůrky použijte celé, žampionům vylomte nožičky a použijte jen jejich kloboučky. Houby nakrájejte na tenoučké plátky nejlépe na mandolíně nebo pomocí škrabky na zeleninu. Rozdělte je na talíře a ihned pokapejte šťávou z jednoho citronu, aby houby nezhnědly.

2 Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou a petrželkou a osolte a opepřete. Zálivku rozdělte na houby. Kolem po talíři kápněte trochu balzamikového octa a houby ozdobte hoblinami parmazánu. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Do zálivky můžete přidat ještě i stroužek drceného česneku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit