Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbové carpaccio
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 679 kcal
Bílkoviny 19 g
Sacharidy 36 g
Tuky 41 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na přípravu téhle lahůdky se hodí mladé pevné křupavé houby s bílým masem. Ideální jsou malé a střední hříbky nebo žampiony; v Itálii, odkud recept pochází, se používají mladé plodnice muchomůrky císařské.

Suroviny

houby 600 g
pevných (do 5 cm výšky)
petrželka 2 PL
nasekaná, hladkolistá
olivový olej 3 PL
panenský
balzamikový ocet 1 PL
nebo krém
sůl mořská
pepř barevný
čerstvě mletý
hobliny

Postup

1

Malé hříbky a muchomůrky použijte celé, žampionům vylomte nožičky a použijte jen jejich kloboučky. Houby nakrájejte na tenoučké plátky nejlépe na mandolíně nebo pomocí škrabky na zeleninu. Rozdělte je na talíře a ihned pokapejte šťávou z jednoho citronu, aby houby nezhnědly.

2

Prošlehejte olej se zbylou citronovou šťávou a petrželkou a osolte a opepřete. Zálivku rozdělte na houby. Kolem po talíři kápněte trochu balzamikového octa a houby ozdobte hoblinami parmazánu. Ihned podávejte.

NĚCO NAVÍC
Do zálivky můžete přidat ještě i stroužek drceného česneku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/1

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...