Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

3 snadná jídla z lesních hub

houbové rizoto
ZDROJ: PXhere.com
sdílet:

Potvrzeno, rostou! Víme, které lesní houby sbírat, kde je najdete a co potom s nimi v kuchyni. Pochutnáte si.

Směs lesních hub

Vyrazte pro ně do smíšených lesů – pod modříny hledejte klouzky, v blízkosti bříz kozáky a mezitím házejte do košíku babky a muchomůrky růžovky, které najdete všude. Houby zpracujte hned v den, kdy je nasbíráte. Doporučujeme uvařit z nich podle našeho receptu houbový krém. Polévku jako z luxusní restaurace snadno připravíte i v polních podmínkách na chatě.

Lišky

Lišky obecné hledejte v mechu ve smrčinách nebo pod břízami, lišky bledé (jsou světlejší a větší) rostou v napadaném listí pod buky, habry a duby. Tyto tužší a hůř stravitelné houby jsou skvělé do omáček nebo jako náplň v palačinkách. Drží tvar a nerozvařují se. Můžete je také naložit, zamrazit a sušit. Jejich jemně pikantní chuť skvěle vynikne ve smetanové omáčce s vepřovými medailonky. Recept najdete tady.

‚Pravé‘ hřiby

Kvůli hřibu smrkovému se vyplatí prolézt mladým smrkovým lesíkem; nezapomeňte zároveň projít trávu na okraji lesa. Pokud je nesníte začerstva, naložte malé hříbky do octa a zbytek nasušte nebo zamrazte. Z hřibů si můžete upéct podle receptu redaktorky Šárky Hamanové slaný koláč, který je skvělý se sklenkou bílého vína.

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...