Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 21
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 570 kcal
Bílkoviny 23 g
Sacharidy 31 g
Tuky 38 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařené uzené koleno je fantastickou chuťovkou, která vám pomůže nasytit větší společnost hostů, a to téměř bez práce. Stačí jen dát vepřové koleno vařit a za hodinu můžete servírovat. K vařenému kolenu se hodí hořčice, křen, naložená zelenina, pečivo a také něco k pití. A co je důležité – vývar nevylévejte. Připravte z něj třeba vyprošťovací zelňačku na druhý den.

Suroviny

střední uzené
bujon ½ kostky
masox
nové koření 4 kuličky
pepř celý 20 kuliček
česnek 1 stroužek

Postup

1

Uzené koleno očistěte od zbytků štětin a jiných nečistot. Na třech místech ho prořízněte ostrým nožem až na kost. Maso se tak lépe pro­vaří a má příjemnou, jemně pi­kantní chuť a také polévka po vaření je chutnější.

2

Všechny ingredience společně s koleme dejte do papiňáku, zalijte studenou vodou a vařte 60-80 minut (podle toho, jestli chcete mít maso tak akorát měkké, nebo již téměř odpadající od kosti).

3

Po uvaření maso vyndejte a i s kůží nahrubo nakrájete. Maso servírujte buď na společné míse, nebo rozdělte přímo na talířky. Vařené uzené koleno je vhodné jako teplé občerstve­ní i pro pozdnější (třeba silvest­rovskou) večeři.

Podávejte s různými druhy hořči­ce, strouhaným křenem, kysaným zelím, sterilovanou okurou, chlebem nebo jiným pečivem a také pivem.

Foto: PXhere.com

Autor: kamila novak

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč