Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6741 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 45 g
Tuky 626 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové roládě s čerstvou klobáskou, kterou můžete jíst zatepla i zastudena, Italové říkají ‚porchetta con salsiccia‘ (čtěte porketa kon salsičia). Jak ji zabalit, najdete v receptu Porchetta krok za krokem.

Související recepty

Suroviny

bůček 1,5 kg
i s kůží
sůl
nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
fenyklová semínka ½ PL
šalvěj 1 hrst
nahrubo
rozmarýn 1 hrst
nadrobno
oregano 2 ČL
sušené
salsiccia
olivový olej 5 PL

Postup

1

Bůček rozložte na pracovní plochu kůží nahoru a ostrým nožem udělejte do kůže několik zářezů. Vetřete do ní zhruba 2 lžíce soli a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

2

V pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm cibuli a česnek dosklovita.

3

Z bůčku oklepejte sůl a troubu předehřejte na 220°C. Bůček položte na pracovní plochu kůží dolů a maso potřete směsí česneku a cibule. Posypte fenyklovými semínky, bylinkami a doprostřed dejte klobásky (můžete je též vymáčknout ze střívka a zformovat do válečku). Připravený plát po delší straně zarolujte a pevně svažte provázkem.

4

Roládu potřete olejem, dejte do pekáčku a pečte 30 minut, pak snižte teplotu na 200°C a pečte ještě asi hodinu a 15 minut. Před podáváním nechte 15 minut odpočinout.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...