Vepřové roládě s čerstvou klobáskou, kterou můžete jíst zatepla i zastudena, Italové říkají ‚porchetta con salsiccia‘ (čtěte porketa kon salsičia). Jak ji zabalit, najdete v receptu Porchetta krok za krokem.
Suroviny
Postup
Bůček rozložte na pracovní plochu kůží nahoru a ostrým nožem udělejte do kůže několik zářezů. Vetřete do ní zhruba 2 lžíce soli a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
V pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm cibuli a česnek dosklovita.
Z bůčku oklepejte sůl a troubu předehřejte na 220°C. Bůček položte na pracovní plochu kůží dolů a maso potřete směsí česneku a cibule. Posypte fenyklovými semínky, bylinkami a doprostřed dejte klobásky (můžete je též vymáčknout ze střívka a zformovat do válečku). Připravený plát po delší straně zarolujte a pevně svažte provázkem.
Roládu potřete olejem, dejte do pekáčku a pečte 30 minut, pak snižte teplotu na 200°C a pečte ještě asi hodinu a 15 minut. Před podáváním nechte 15 minut odpočinout.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Kulinární jízda Evropou: 59 ověřených receptů(59 receptů )
- Italská večeře o 4 (a více) chodech: (7 receptů )