Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6609 kcal
Bílkoviny 225 g
Cukr 19 g
Tuky 622 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové roládě s čerstvou klobáskou, kterou můžete jíst zatepla i zastudena, Italové říkají ‚porchetta con salsiccia‘ (čtěte porketa kon salsičia). Jak ji zabalit, najdete v receptu Porchetta krok za krokem.

Suroviny

bůček 1.5 kg
i s kůží
sůl
cibule 1 ks
nadrobno
česnek 3 stroužky
nakrájené nadrobno
fenyklová semínka 0.5 PL
šalvěj hrst
nahrubo
rozmarýn
nadrobno
oregano 2 ČL
klobása čerstvá 200 g
olivový olej 5 PL

1 Bůček rozložte na pracovní plochu kůží nahoru a ostrým nožem udělejte do kůže několik zářezů. Vetřete do ní zhruba 2 lžíce soli a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

2 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm cibuli a česnek dosklovita.

3 Z bůčku oklepejte sůl a troubu předehřejte na 220°C. Bůček položte na pracovní plochu kůží dolů a maso potřete směsí česneku a cibule. Posypte fenyklovými semínky, bylinkami a doprostřed dejte klobásky (můžete je též vymáčknout ze střívka a zformovat do válečku). Připravený plát po delší straně zarolujte a pevně svažte provázkem.

3 Roládu potřete olejem, dejte do pekáčku a pečte 30 minut, pak snižte teplotu na 200°C a pečte ještě asi hodinu a 15 minut. Před podáváním nechte 15 minut odpočinout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit