Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6741 kcal
Bílkoviny 229 g
Sacharidy 45 g
Tuky 626 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vepřové roládě s čerstvou klobáskou, kterou můžete jíst zatepla i zastudena, Italové říkají ‚porchetta con salsiccia‘ (čtěte porketa kon salsičia). Jak ji zabalit, najdete v receptu Porchetta krok za krokem.

Suroviny

bůček 1.5 kg
i s kůží
sůl
cibule 2 ks
nadrobno
česnek 3 stroužky
nadrobno
fenyklová semínka 0.5 PL
šalvěj 1 hrst
nahrubo
rozmarýn 1 hrst
nadrobno
oregano 2 ČL
sušené
klobása čerstvá 200 g
salsiccia
olivový olej 5 PL

1 Bůček rozložte na pracovní plochu kůží nahoru a ostrým nožem udělejte do kůže několik zářezů. Vetřete do ní zhruba 2 lžíce soli a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

2 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm cibuli a česnek dosklovita.

3 Z bůčku oklepejte sůl a troubu předehřejte na 220°C. Bůček položte na pracovní plochu kůží dolů a maso potřete směsí česneku a cibule. Posypte fenyklovými semínky, bylinkami a doprostřed dejte klobásky (můžete je též vymáčknout ze střívka a zformovat do válečku). Připravený plát po delší straně zarolujte a pevně svažte provázkem.

3 Roládu potřete olejem, dejte do pekáčku a pečte 30 minut, pak snižte teplotu na 200°C a pečte ještě asi hodinu a 15 minut. Před podáváním nechte 15 minut odpočinout.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/8

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit