Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Italská vepřová roláda plněná čerstvou klobáskou

Vepřové roládě s čerstvou klobáskou, kterou můžete jíst zatepla i zastudena, Italové říkají ‚porchetta con salsiccia‘ (čtěte porketa kon salsičia). Jak ji zabalit, najdete v receptu Porchetta krok za krokem.

Vydání: 2018/8
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6–8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ odležení
PT2H
Pečení 2:00
Maso Italská

Ingredience

    • 1,5 kg vepřového boku i s kůží
    • sůl
    • 1–2 cibule, nakrájené nadrobno
    • 3 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 1/2 lžíce fenyklových semínek
    • hrst šalvějových lístků, nahrubo
    • menší hrst lístků rozmarýnu, nadrobno
    • 2 lžičky sušeného oregana
    • 200 g čerstvých klobásek salsiccia
    • 5 lžic olivového oleje

Příprava jídla

1 Bůček rozložte na pracovní plochu kůží nahoru a ostrým nožem udělejte do kůže několik zářezů. Vetřete do ní zhruba 2 lžíce soli a nechte 2 hodiny v chladu odležet.

2 V pánvi rozehřejte lžíci oleje a opečte na něm cibuli a česnek dosklovita.

3 Z bůčku oklepejte sůl a troubu předehřejte na 220°C. Bůček položte na pracovní plochu kůží dolů a maso potřete směsí česneku a cibule. Posypte fenyklovými semínky, bylinkami a doprostřed dejte klobásky (můžete je též vymáčknout ze střívka a zformovat do válečku). Připravený plát po delší straně zarolujte a pevně svažte provázkem.

3 Roládu potřete olejem, dejte do pekáčku a pečte 30 minut, pak snižte teplotu na 200°C a pečte ještě asi hodinu a 15 minut. Před podáváním nechte 15 minut odpočinout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bylinkový olej s česnekem

Focaccia s červenou cibulí

Kalamáry s hráškem na víně

Penne all’amatriciana

Špagety cacio e pepe

Lilek a cukety a papriky z pánve

Krémová polenta s mascarpone

Ricottový trifle s mandlovými sušenkami

Přidat komentář